Dronovi snimili ubice Olivera Ivanovića?

52
Oliver Ivanović

Momenat ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici najvjerovatnije su zabilježile kamere bespilotnih letjelica KFOR-a, pišu “Novosti”.

Međutim, kako navodi taj list, tih snimaka nema u istrazi. Riječ je o novom detalju tog ubistva koje se dogodilo prije četiri mjeseca, ističu “Novosti”

Izvori “Novosti” se pitaju kako je moguće da nema video-zapisa iz dronova vojne misije, ako se zna da su dvije letjelice maltene neprekidno na nebu iznad Mitrovice? Sumnju budi i objašnjenje iz istrage da 16. januara, kada je ispred kancelarija svoje stranke ubijen Ivanovi’, sateliti nisu mogli da snime ubistvo Ivanovića, jer je bila gusta magla, iako meteorolozi mogu nepobitno da dokažu da je tog jutra vidljivost bila – dobra.

Oliverova supruga Milena, za “Novosti” kaže da je Specijalno tužilaštvo u Prištini, koje vodi istragu, još nije pozvalo da priloži izjavu, ali očekuje da će je se sjetiti:

“Nažalost, i poslije četiri mjeseca od ubistva nemam ništa novo da kažem. Nikakvih informacija nemamo. Svakako nećemo mirno posmatrati i čekati da se zaboravi. Pitanja ćemo postavljati sve dok ne dobijemo odgovor ko je ubio Olivera”, kaže ona.

Istragom su nezadovoljni i iz Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda, koji su danas saopštili da svima sve više postaje jasno da je ubistvo njihovog lidera Olivera Ivanovića političko.

(Index.ba)

Vezani članci

Istraživao ubistvo Olivera Ivanovića: Nestao novin... Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve noćas je nestao, potvrdilo je Beti nekoliko izvora iz Bele Crkve. Pronađen je njegov automobil, kojem je motor...
Istraga ubistva Olivera Ivanovića: Oslobođeni poli... Osnovni sud u Sjevernoj Mitrovici oslobodio je sinoć dvojicu policajaca koji su uhapšeni prije dva dana zbog sumnje da nisu valjano zaštitili mjesto u...
Kamenovana kuća bivše supruge ubijenog Olivera Iva... Kuća koja je sinoć kamenovana u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici je porodična kuća bivše supruge nedavno ubijenog Olivera Ivanovića, pišu Novosti. Taj l...