Za trojicu uhapšenih u akciji “Nasljednik” predložen pritvor

Preporučujemo

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, prema Sudu BiH uputit će prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene: Lazarević Stjepana, zv. „Braco“, rođenog 1953. godine na Palama, Segić Bojana, zv. „Debeli“, rođenog 1977. godine u Prnjavoru, Tomić Vlastimira, zv. „Šuker-Šuca“, rođenog 1960. godine u Valjevu, Srbija.

Mjere pritvora predložene su iz razloga opisanih u članku 132. ZKP BiH, točke a) i b), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te u odnosu na jednog osumnjičenog zbog opasnosti od bjekstva.

- -

Navedeni osumnjičeni lišeni su slobode u akciji “Nasljednik” koju su po nalogu Tužiteljstva BiH, realizirali SIPA i MUP RS, a osumnjičeni su za organizirani kriminal, povezan sa međunardnim krijumčarenjem većih količina opojne droge marihuama „skunk“.

 Prijedlog pritvora bit će upućen Sudu BiH.

Najnovije

Banjalučanin optužen za šverc više od pola kilograma kokaina

Banjalučanin Bojan Miljković (41) optužen je za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, a hapšen je u...