Turska serija “Alija” uskoro na Hayatu

Preporučujemo

Prikazivanje dramske serije “Alija” koja donosi priču o životu prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića nakon emitovanja na turskoj nacionalnoj televiziji, počinje i sa emitovanjem u BIH i to na Hayatu.

Ekskluzivna prava emitovanja otkupila je Hayat televizija a saznajemo da serija počinje sa emitovanjem uskoro, u toku mjeseca ramazana.

- -

Priča o životu Alije Izetbegovića obuhvata period od njegovog rođenja, mladosti u kojoj se zaljubio u suprugu Halidu pa sve do smrti, odnosno od 1944. do 2003. godine. Serija ima šest epizoda koje traju po devedeset minuta, a snimana je u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu, Počitelju i drugim mjestima u BiH.

Saznajemo da će upravo cijele turske epizode biti emitovane i na Hayatu. Aliju Izetbegovića u mladosti utjelovio je Burak Poyraz, a u starijim godinama Yurdaer Okur. Njegovu suprugu Halidu glumi Görkem Yeltan, sina Bakira Izetbegovića Berke Üzrek, snahu Sebiju Fatoş Kabasakal, a kćerku Sabinu Izetbegović Dilşad Çelebi.

Snimanje serije je realizirano u produkciji TRT-a i Sancak Medya. Režiju prve tri epizode potpisuje bh. reditelj Ahmed Imamović, nakon čega je rediteljsku palicu preuzeo njegov kolega iz Turske Omer Gokhan Erkut. Scenarij je pisao Ahmet Tezcan.

(Index.ba)

Najnovije

Borbe i bombardovanja i danas potresaju Gazu

Borbe i bombardovanja potresali su pojas Gaze u četvrtak, nakon što je Washington objavio da je Izrael pristao da...