Slučaj David Dragičević: Šta je Dodik napisao u odgovoru Anketnom odboru

Preporučujemo

U slučaju smrti Davida Dragičevića riječ je o primjeni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kao i procesnog krivičnog zakonodavstva, za čiju primjenu su zaduženi zakonom određeni organi, i pravila po kojima su dužni da postupaju, naveo je predsjednik RS Milorad Dodik u odgovoru Anketnom odboru Narodne skupštine, koji bi trebalo da sagleda sve činjenice u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

“Organi koji postupaju po navedenim zakonima su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, sudovi, tužilac i drugi učesnici u krivičnom postupku predviđeni zakonom, kada postupaju u krivičnim stvarima”, ističe se u odgovoru.

- -

Osnovni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova je zaštita od ugrožavanja Ustavom utvrđenog poretka i ugrožavanja bezbjednosti Republike Srpske, zaštita života i lične bezbjednosti građana, navodi Dodik i dodaje da je osnovno pravo i dužnost tužioca otkrivanje i gonjenje učinilaca krivičnih djela.

“U tom smislu Vas upućujem na pomenute organe radi prikupljanja informacija i spoznaja s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem Davida Dragičevića. Istovremeno Vas podsjećam da predsjednik Republike djeluje isključivo u okvirima i nadležnostima koje su definisane Ustavom Republike Srpske, a koje su, pored ostalih nadležnosti, prevashodno usmjerene na predstavljanje Republike Srpske i izražavanja njenog državnog jedinstva”, naglasio je predsjednik Republike.

(Index.ba)

Najnovije

Cameron: Velika Britanija glasat će za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron izjavio je da je jasno da je u Srebrenici bio genocid i da...