Dia BiH po treći put osvojila prvenstvo Evrope

Preporučujemo

Reprezentacija osoba sa dijabetesom “Dia BiH” osvojili su prvo mjesto na Evropskom malonogometnom prvenstvu u Ukrajini. Dia BiH je branila naslov prvaka Evrope i po treći put je uspjela. Tim povodom, načelnik Općine Ilidža, prof. dr. Senaid Memić danas je u Općini Ilidža upriličio prijem za njih.

“Čestitam Vam na uspjehu. Sigurno je bilo teško u velikoj konkurenciji i u uslovima u kojima ste branili boje Bosne i Hercegovine postići takav rezultat. Svjesni smo da pomoć koju smo vam dali za odlazak na prvenstvo nije velika, ali vi ste potvrdili da samo sa jakom voljom, hrabrošću i srcem bez velikih finansijskih sredstava moguće je postići velike rezultate. Nekada su očekivanja veća od mogućnosti, ali vi ste dokazali da je nekada moguće i nadmašiti očekivanja” – izjavio je načelnik Memić.

- -

Prim. dr. Midhat Mujkić, predsjednik kluba Dia BiH Ilidža izrazio je zahvalnost načelniku Općine Ilidža, ističući da je ovo ne samo sportski, već i humani projekat, jer su dokazali da i osobe sa dijabetesom mogu postati prvaci Evrope. Potom je načelniku uručio zahvalnicu za podršku i finansijsku pomoć u radu.

Najnovije

Ponovo uhapšeni Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić, policija izuzela važnu dokumentaciju

Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić uhapšeni su jutros u operativnoj akciji "Start 2", a koju su realizovali pripadnici Uprave...