Advokat Gačanović opravdava prijetnje oružjem doktoru koji je izliječio 1500 djece od leukemije

575

Na Pedijatriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jučer se odvijala neviđena drama. Naime, D.S. roditelj bolesnog djeteta, pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, zahtijevajući izmještanje djeteta na liječenje u inostranstvo. Nakon toga uslijedile su brojne reakcije.

Doktor Edo Hasanbegović rekao je da ne poznaje oca djeteta, te da mu se nije smijao u lice.

– Izvadio je pištolj, prijetio mi. Ne poznajem roditelje, o djetetu imam neke informacije. Nisam mu se smijao u lice, izliječio sam više od 1.500 leukemija najtežih slučajeva u BiH. Riječ je o roditeljima i djetetu koje ja nikad nisam vidio – kazao je Hasanbegović.

Iz KCUS-a su naveli kako je predsjedavajući Skupštine KS, Elmedin Konaković u nekoliko navrata iznosio neistine da na Pedijatrijskoj klinici KCUS nema toplomjera, iako su mu ljekari dali i dokaze da te tvrdnje nisu istinite. Huškačkim govorom predsjedavajući Konaković jedan je od onih koji je doprinio napadu na dr. Edu Hasanbegovića i uposlenike Pedijatrijske klinike.

Podsjećamo, Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo stupio je početkom septembra u štrajk i, kako su tada poručili, štrajk će trajati sve do potpisivanja granskog kolektivnog ugovora i povećanja plaća. Medicinari su poručili kako će obustava rada trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva koje su stavili pred Vladu KS-a. Vlada još uvijek nije uspjela postići nikakav dogovor sa Sindikatom. Sve ovo ukazuje na to da Vlada KS ne mari ni za zdravstvene radnike, ali ni za pacijente u KS.

Ljekari i osoblje KCUS nakon ovog događaja strahuju za vlastite živote, zbog toga će stupiti u dvosatni štrajk upozorenja.

Danas je ekskluzivno za “Avaz” advokat Ermin Gačanović u prisustvu D.S. objasnio zašto se njegov klijent tako ponio i zbog čega je reagirao.

– Uradio je samo ono što bi svaki normalan roditelj uradio. Borio se za svoje malodobno dijete koje je bolesno – kazao je, između ostalog, advokat Gačanović.

Prema logici pomenutog advokata, svi roditelji bi trebali nositi pištolj kada vode svoje dijete doktoru.

(Index.ba)