Ajnadžić i Hulusić o novim projektima: Prva transverzala je najveći prioritet

31

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa Mirzom Hulusićem, direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, gdje je između ostalog, razgovarano i o aktivnostima na realizaciji projekta Prve transverzale.

Ajnadžić i Hulusić su sa saradnicima dogovorili intenzivan rad i dinamičnu operativnu aktivnost na faznom izdavanju odobrenja za građenje nakon što Zavod za izgradnju dostavi Općini dokumentaciju o riješenim imovinsko-pravnim odnosima na pojedinim dijelovima projektirane trase Bare-Kobilja glava.

Paralelno sa ovim će se pristupiti i izdavanju urbanističke saglasnosti za izmještanje vodovodne i kanalizacione mreže i drugih podzemnih instalacija, a sve sa ciljem da se stvore uslovi za što brži početak izvođenja radova na ovom, jednom od najznačajnijih projekata saobraćajne infrastrukture u Kantonu Sarajevo.

Načelnik Ajnadžić i direktor Hulusić iznašli su model daljnjeg uređenja lokaliteta naselja Šip i izgradnje pješačkih saobraćajnica u okviru programa uređenja zemljišta na ovom lokalitetu.

Istovremeno, imajući u vidu značaj stvaranja mogućnosti za izgradnju najvećeg informaciono-tehnološkog parka u Bosni i Hercegovini, dogovoren je način finansiranja izgradnje glavne saobraćajnice sa pripadajućom komunalnom infrastrukturom koja vodi prema ovom parku.

Na ovaj način, izuzetno uspješnom saradnjom između Općine i Zavoda stvaraju se infrastrukturni uslovi za daljnju izgradnju saobraćajne i komunalne infrastrukture, a time i zainteresiranost domaćih i stranih investitora da na ovom lokalitetu izgrade objekte i infrastrukturu softverske industrije i proizvodnju dodatnih vrijednosti na osnovu uposlenosti visokoobrazovanih mladih ljudi u oblasti informatičkih tehnologija.

Vezani članci

MINHEN Stoltenberg o BiH: Spremni smo prihvatiti ... Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, prisustvovao je panelu u kojem su učestvovali njema...
Sutra prijevremeni izbori: Građani biraju devet na... Za sutra su zakazani prijevremeni izbori za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domalje...
Bijedić: Damir Nikšić je sa 22 godine života u nap... Predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora SDP-a, Enver Bijedić, našao se posljednjih dana između dijametralno suprotstavljenih zahtijeva partijske c...
Reis Kavazović: Ovo je istina o ukopu žrtava genoc... Nakon tvrdnji u nekim medijima o tome kako je „rukovodstvo IZ predlagalo da se žrtve Genocida ukopaju u Kladnju“ - svoje svjedočenje o tim događajima ...