Almedina Gogalić, vozačiča sarajevskog tramvaja: Volim svoj posao

137
Foto: Anadolija

Almedina Gogalić, uposlenica KJKP “Gradski saobraćaj” Sarajevo (GRAS), dvije decenije je vozačica tramvaja, a taj poziv je privukao dok je još bila srednjoškolka.

Gogalić je jedna od 14 vozačica tramvaja ovog preduzeća. S obzirom na to da se tramvajem svakodnevno vozi nekoliko hiljada ljudi u Sarajevu, svjesna je prednosti i nedostataka koje ovaj posao ima.

”Opredijelila sam se za to, većinom što volim taj posao. A, što se tiče problema na poslu, kao posao nije toliko strašno”, rekla je Gogalić.

Kolege na radnom mjestu su veoma tolerantni i dosta joj pomažu, a veliku podršku joj pruža i porodica, što joj mnogo znači, jer je samim tim obavljanje posla lakše.

”Muž mi je također vozač tramvaja. Pritekne malo u pomoć. Kad ja ne mogu, on dođe, pomogne”, rekla je ova majka dvije kćerke.

Povodom Međunarodnog dana žena, koji se obilježava danas, ženama je poručila da se opredijele za ovu vrstu posla.

”Nije toliko strašno kao što izgleda. Malo više odgovornosti i svega, ali ipak, sve u svemu, to je dobro”, istakla je.

Kaže kako je još dok je išla u srednju školu gledala vozače tramvaja i željela sjesti na njihovo mjesto i vidjeti kakav je osjećaj.

Još dok je bila dijete, otac je podučavao vožnji, zbog čega se i odlučila za tu vrstu posla, a danas radi posao koji voli, prenoswi Anadolija.

Vezani članci

“Za čije interese ministre Fišo uništavate G... Udruženje demobilisanih boraca KJKP GRAS uputilo je dopis ministru saobraćaja Kantona Sarajevo Muji Fiši, predsjedavajućoj Skupštine Kantona Sarajevo ...
Sindikat poručuje Vladi KS: Nećemo kupone GRAS-a k... Nećemo kupone GRAS-a, već isplatu naknade za prevoz u skladu sa zakonom, a ne nametnutom uredbom Vlade Kantona Sarajevo (KS) koja se odnosi jedino na ...
SDA će tražiti hitnu sjednicu zbog imenovanja nove... Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo danas je odbio zahtjev vladajućih stranaka za održavanje hitne sjednice Skupštine na kojoj bi se imenovali v.d. čla...
Ekstremni gradski “sport” vožnja GRAS-... Zbog pucanja šine na dionici tramvajske pruge između Pofalića i Studentskog kampusa Univerziteta u Sarajevu oko 13 sati došlo je do obustave tramvajsk...