Almedina Gogalić, vozačiča sarajevskog tramvaja: Volim svoj posao

78
Foto: Anadolija

Almedina Gogalić, uposlenica KJKP “Gradski saobraćaj” Sarajevo (GRAS), dvije decenije je vozačica tramvaja, a taj poziv je privukao dok je još bila srednjoškolka.

Gogalić je jedna od 14 vozačica tramvaja ovog preduzeća. S obzirom na to da se tramvajem svakodnevno vozi nekoliko hiljada ljudi u Sarajevu, svjesna je prednosti i nedostataka koje ovaj posao ima.

”Opredijelila sam se za to, većinom što volim taj posao. A, što se tiče problema na poslu, kao posao nije toliko strašno”, rekla je Gogalić.

Kolege na radnom mjestu su veoma tolerantni i dosta joj pomažu, a veliku podršku joj pruža i porodica, što joj mnogo znači, jer je samim tim obavljanje posla lakše.

”Muž mi je također vozač tramvaja. Pritekne malo u pomoć. Kad ja ne mogu, on dođe, pomogne”, rekla je ova majka dvije kćerke.

Povodom Međunarodnog dana žena, koji se obilježava danas, ženama je poručila da se opredijele za ovu vrstu posla.

”Nije toliko strašno kao što izgleda. Malo više odgovornosti i svega, ali ipak, sve u svemu, to je dobro”, istakla je.

Kaže kako je još dok je išla u srednju školu gledala vozače tramvaja i željela sjesti na njihovo mjesto i vidjeti kakav je osjećaj.

Još dok je bila dijete, otac je podučavao vožnji, zbog čega se i odlučila za tu vrstu posla, a danas radi posao koji voli, prenoswi Anadolija.

Vezani članci

Niko ne želi GRAS-ova vozila: Osam tramvaja i 28 a... U Općinskom sudu u Sarajevu održana je javna aukcija za 36 vozila preduzeća GRAS, javlja N1. Ročište je završeno bezuspješno, jer osim tražitelja izv...
Skupština KS: Marić pitao Fišu kada će podnijeti o... Poslanik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić je na današnjoj sjednici upitao ministra za saobraćaj Muju Fišu kada će podnijeti ostavku zbo...
Sarajevsko naselje Otoka: Tramvaj udario pješakinj... U jutarnjim satima došlo je do saobraćajne nesreće u sarajevskom naselju Otoka - kada je tramvaj udario pješakinju, javlja N1. Iz Operativnog centra ...
Trolejbuski saobraćaj ponovo u funkciji Trolejbuski saobraćaj na linijama Dobrinja - Trg Austrije i Dobrinja - Jezero od danas radi u punom kapacitetu. Od 20. januara trolejbuski saobraća...