Austrija: Državljanin BiH nakon 28 godina osuđen za silovanje

29

Državljanina BiH (68) sud u Inzbruku osudio je na godinu dana zatvora zbog silovanja koje se desilo prije 28 godina, piše austrijski list “Die Krone”.

Neobičan sudski predmet kasnio je 28 godina zato što se, kako piše list, državljanin BiH preselio u Švicarsku, a sve sudske pozive koji su mu u međuvremenu, dolazili je otkazivao pravdajući se time što ne može putovati.

Na sud ga je, ipak, natjeralo saznanje da je tokom tog vremena putovao kući u BiH, pa je sud naredio da se pojavi na ročištu.

Kako piše “Die Krone”, on je 1990. godine upoznao osamnaestogodišnju Tirolerku u jednom baru, nakon čega su otišli u njen stan. Ona je narednog dana policiji prijavila silovanje, a državljanin BiH je tvrdio da se radilo o seksu uz obostranu saglasnost, prenose Nezavisne.

Nakon što mu je sudija Norbert Hofer presudio godinu dana, od čega osam uslovno, građanin BiH je prihvatio presudu i izrazio žaljenje zbog svega što se desilo.

S obzirom na to da je u kaznu uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru, državljanin BiH je odmah nakon završetka sudskog postupka pušten na slobodu.

Vezani članci

Nana ima 71 godinu i redovna na stadionu: Ići ću n... Brojne su predrasude kada je riječ o odnosu žena prema fudbalu, no vremenom ih je sve više koje ruše stereotipe. Jedna od njih je definitivno i 71-god...
Pariz: Tokom protesta “žutih prsluka“ policija pri... Pariška policija objavila je da je tokom današnjih protesta “žutih prsluka“ u glavnom gradu Francuske privedeno 85 ljudi. Na subotnjim petim protestim...
Francuska policija ubila Cherifa Chekatta, napadač... Francuska policija sinoć je u Strasbourgu ubila 29-godišnjeg Cherifa Chekatta, koji je prije tri dana u napadu u ovom francuskom gradu ubio tri osobe....
FETO namjeravao kupiti britanski list ”The Indepen... Teroristička organizacija Fetullahci (FETO) pokušala je kupiti jedan od najistaknutijih britanskih medija ”The Independent”, razaznaje se iz poruka up...