Austrijski zastupnik tvrdi: Migracija prema Evropi nije slučajna, finansira je Soros

272

Šef zastupničkog kluba vladajuće Slobodarske partije Austrije (FPO) Johann Gudenus izjavio je da postoje “vjerodostojne glasine” prema kojima George Soros učestvuje u podršci migrantskom talasu ka Evropi, objavila je AJB.

On je, bečkom dnevniku Presse, kazao da Soros, na primjer, finansira nevladine organizacije koje su suodgovorne za masovnu migraciju ka Evropi.

Upitan za dokazima takve tvrdnje, Gudenus je kazao da govori o vjerodostojnim, sve češćim glasinama. Kazao je da ne vjeruje da se masovna migracija ka Evropi slučajno i u toj mjeri dogodila.

Soros je, prema njegovim riječima, jedan od mogućih aktera iza te migracije.

Američki milijarder, kako je kazao Gudenus, igra “veoma sumnjivu ulogu u tome”, dodajući da je pokušao sa puno kapitala da finansira moguće tendencije preokreta u istočnoj Evropi.

Vezani članci

EU poziva države članice da osiguraju granice i st... Europske zemlje moraju pojačati napore da migraciju stave pod kontrolu, pogotovo kad je riječ o osiguranju vanjskih granica EU-a, rekao je u srijedu p...
Milijarder Soros u Davosu najavio propast Trumpa, ... Američki multimilijarder mađarskog podrijetla George Soros napao je danas u Davosu, gdje se održava Svjetski ekonomski forum, sve i svakoga: Trumpovu ...