Autoput Beograd – Niš: Šestoro mrtvih i desetine povrijeđenih u dva lančana sudara

18

Šest osoba je poginulo, a tridesetak je povrijeđeno u lančanim sudarima u oba smjera na autoputu Beograd – Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca. Saobraćaj je, kako javlja RTS, obustavljen u oba smjera.

Naime, paralelno su se dogodile dvije saobraćajne nesreće, jedna u smjeru Beograd – Niš, druga u smjeru Niš – Beograd.

U prvoj saobraćajnoj nesreći, od Beograda ka Nišu, tri osobe su poginule, a deset osoba povrijeđeno. U toj nesreći učestvovalo je više od deset vozila, pri tome su se dva kamiona zapalila.

Drugi sudar se desio na istom mjestu, ali u drugom smjeru, od Niša ka Beogradu. U toj nesreći tri osobe su poginule, a više od 10 je povrijeđeno. U sudaru je, kako javlja Blic, učestvovalo devet kamiona i nekolio automobila.

Udesi su se dogodili u gotovo isto vrijeme oko 7.15. Na mesto udesa upućeno je više vatrogasnih kola i kola Hitne pomoći. Kako se saznaje, dva kamiona su se zapalila.

Uzrok nesreće je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.

“Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju”, posvjedočio je za RTS jedan od vozača.

Na licu mjesta je jeziv prizor, sudarili su se i kamioni, neki automobili su gotovo uništeni. Svjedoci su u šoku od jezvog prizora.

– Bilo je jako nepregledno, vidio sam pored sebe u kolima mrtvu ženu, a pored nje dvoje djece… – rekao je jedan od očevidaca.

Vezani članci

Stana Božović: Regionalnom saradnjom u oblasti rav... Ne bih mogla reći da je položaj žena u zakonodavnim tijelima u Srbiji na nezadovoljavajućem nivou, istakla je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) Stana...
Crna Gora: Od danas prijave za dobrovoljno služenj... Ministarstvo odbrane Crne Gore objavilo je danas oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka. Služenje vojnog roka uvodi se 13 godina nakon što je Vojsk...
Ni Dačić ne zna imena država, a i djeca ga pitaju ... Očekuje se da će u narednom periodu pet država povući priznanje Kosova, pišu srbijanski mediji Prva od tih zemalja je Palau, čiji je predsjednik u po...
Tači: EU i SAD podržavaju razmjenu teritorija sa S... Predsjednik Kosova Hašim Tači vidi planove o razmjeni teritorija sa Srbijom kao najbolji način za napredak u pristupanju EU i NATO, piše Danas. ...