Bajramske čestitke

2316

Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama brojni bh. lideri uputili su čestitke  reisu-l-ulemi Huseinu Kavazoviću i svim građanima Bosne i Hercegovine islamske vjere.

Šepić: Poštujmo jedni druge – to je jedini put za našu zemlju

“U ime Nezavisnog bloka i svoje lično ime, svim muslimanima upućujem iskrene čestitke povodom Kurban bajrama. Ovaj praznik predstavlja blagodat, radost, kao i mogućnost da se obavi hadž, te se nadam da ćemo u predstojećim bajramskim danima ojačati i oplemeniti naše ljudske, porodične, prijateljske i komšijske veze.

Mi poštujemo običaje i tradiciju naroda i građana u Bosni i Hercegovini i kroz častan pristup želimo da omogućimo da naši ljudi i generacije koje dolaze mogu pošteno zarađivati i živjeti u svojoj domovini, podjednako na svakom pedlju naše zemlje, sa istim pravima i mogućnostima. Bosna i Hercegovina je stoljećima zemlja srednjeg puta, zemlja u kojoj je tolerancija imperativ i poštivanje drugog i drugačijeg jedini mogući pravi izbor.

U to ime, želim vam da dane Kurban bajrama, sa svojom rodbinom, prijateljima i komšijama, provedete u zdravlju, miru i sreći. BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!”

Džaferović: Najiskrenije čestitke

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je bajramsku čestitku.

“Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama svim muslimanima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke. Želim da Bajram provedete u zdravlju, miru, slozi i blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!”

Bećirović: Praštajmo jedni drugima

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović je reisu-l-ulemi Huseinu Kavazoviću i svim građanima Bosne i Hercegovine islamske vjere uputio čestitku povodom Kurban bajrama.

“Poštovani Reisu-l-ulema Kavazović,Vama lično, kao i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu, upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama, uz želju da praznične dane dočekamo i proslavimo u zdravlju, berićetu i rahatluku sa svojim najbližim i najdražim. Kurban-bajram je jedan od najsvetijih praznika kod muslimana širom svijeta. Neka nas praznični dani dodatno potaknu i ohrabre da pravimo prijateljstva i saveze gdje god možemo. Zalažimo se za pravdu kada god vidimo da se želi nametnuti nepravda. Praštajmo jedni drugima, jer to učvršćuje veze među ljudima i narodima. Na kraju, ne zaboravimo da smo svi smo potomci jednih roditelja, svi imamo jedan dom, svi živimo u jednoj, jedinoj i jedinstvenoj domovini Bosni i Hecegovini.Bajram šerif mubarek olsun”, poručio je Bećirović.

Čović: Ojačati veze povjerenja i prijateljstva

“Kurban-bajram je blagdan zajedništva i darivanja. Zato želim da i ovaj Bajram provedete u slozi i miru, u zdravlju i veselju, zajedno sa vašim porodicama, prijateljima i susjedima, u duhu tolerancije i međusobnog razumijevanja. Želim vam da vas ovaj blagdan žrtve i darivanja učvrsti u vjeri, te približi susjedima, kako bismo ojačali veze povjerenja i prijateljstva za dobrobit našega društva, zajedničke nam domovine BiH. Još jednom od srca, svim vjernicima islamske vjere želim sretan i blagoslovljen Kurban-bajram”, poručio je Čović.

Puljić: Naše vrijeme treba graditelje mira

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je iskrene čestitke reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u povodu Kurban-bajrama, ističući da “svako vjersko slavlje izgrađuje duhovno osobu vjernika, ali i javno mnijenje produhovljuje”.

“Ovo naše vrijeme treba graditelja mira, suživota i tolerancije. Neka se to temelji u vjeri u Boga kojeg ispovijedamo i svjedočimo na ovim stranama živeći zajedno na istoj grudi i pod istim nebom”, napisao je kardinal Puljić te dodao da slavlje Kurban-bajrama, uz vjerski značaj žrtve, ima i socijalnu dimenziju.

Poželio je da Kurban-bajram “doprinese izgradnji boljih međuljudskih odnosa i spremnosti da zajedno gradimo u miru i jednakopravnosti našu budućnost iz vjere u Boga ovu našu BiH”.

Također se ispričao što neće moći nazočiti prijemu u povodu Kurban-bajrama te napomenuo da će u njegovo ime sudjelovati mons. Luka Tunjić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije, prenosi KTA.

Vezani članci

Mektić “direktno u glavu”: Dodik manip... Gostujući u emisiji Face to Face, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je objasnio zašto nije otišao na sastanak kod predsjednice Republike Srpske ...
SNSD: Zoran Tegeltija kandidat za predsjedavajućeg... Zoran Tegeltija biće kandidat SNSD-a za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, odlučio je danas Izvršni komitet ove stranke, javlja An...
Plješevica: GSS FBiH pronašao grupu od 20 migranta... Gorska služba spašavanja Federacije BiH i dalje traga za migrantima koji su se izgubili na području planine Plješevice, ali su nam potvrdili da su jed...
Timovi GSS FBiH tragaju za nestalim migrantima na ... Timovi Gorske službe spašavanje Federacije Bosne i Hercegovine (GSS FBiH) u Bihaću od sinoć provode akciju traženja nakon što su primili poziv da se g...