Bajrović: Jezik kojim Macron govori je najava novih zločina u BiH

128

Nakon godinu dana odsustva sa TV ekrana, Reuf Bajrović, osnivač Građanskog saveza Bosne i Hercegovine i kopredsjedavajući Američko – evropske alijanse,  gostovao je u “Centralnom dnevniku” na “Face TV” kod Senada Hadžifejzovića.

Govoreći o izjavi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da je Bosna i Hercegovina tempirana bomba, istakao je jasno da je  tako govorio Slobodan Milošević, najavljujući rat.

 – Macron je rekao da smo mi džihadistička tempirana bomba pored Hrvatske. Svi u EU znaju da je to laž… Moj stav je da jezik koji se govori u njegovom intervju u “The Economist” , to je jako dug intervju od petnaestak stranica i ako ga pročitate on spominje muslimane na tri mjesta. Spominje islam, doduše on kaže radikalni islam, ali islam kao glavnog protivnika evropske humanističke civilizacije. Spominje u kontekstu odnosa sa Rusijom za koju se on zalaže, kaže da je vrlo važno da se sarađuje i sa Rusijom, jer je Rusija, kao prva imala taj problem odnosa sa tim islamom, kako ga ona naziva, jer je kroz terorizam prva iskusila, i znamo kako je to riješeno… I imate BiH o kojoj govori kao tempiranoj džihadističkoj bombi. To je jezik najave masovnih zločina,  – direktno je istakao Bajrović.

Naveo je da se sve  svjetske velesile služe takvim jezikom najavljujući masovne zločine i da u BiH nema terorističkih napada.

 – Bosanski muslimani su meta od samog početka rata,  – istakao je Bajrović.

 – Ulazak u NATO pakt je imperativ. Najvažnije je političko pitanje u BiH…Rješava se pitanje sigurnosti BiH, koje nije bilo gotovo nikad u njenoj historiji. Prvi put bismo ušli u fazu da ljudi ovdje mogu sigurno da žive, i da budu svjesni da će njihova djeca živjeti sigurno u budućnosti, njihovi unuci i praunuci. – zaključivši da su svi utjecajne zemlje svijeta za to da BiH uđe u NATO, osim EU.

Između ostalih tema govorio je Bajrović i da Evropska unija želi narod, ali ne želi države zapadnog Balkana, o sve manjem utjecaju Milorada Dodika među mladim ljudima u RS-u, o kandidaturi Željka Komšića na Općim izborima 2018.,  utjecaju Šefika Džaferovića i Željka Komšića u odnosu na Milorada Dodika, o posjeti švedske princeze BiH i dodjeli Nobelove nagrade Handkeu, migrantima koji dolaze iz EU i kampovima koji će se formirati u Sarajevu, Tuzli i Zenici.

 – Zato NATO i samo NATO, – zaključio je Bajrović na kraju gostovanja.

Cjelokupno gostovanje pogledajte u videu.