Banja Luka dobila prvu gradonačelnicu

33

Doris Čato, učenica Osnovne škole “Jovan Cvijić” preuzela je simbolično, na sedam dana, ključeve grada i funkciju od Igora Radojičića, gradonačelnika Banje Luke u okviru obilježavanja sedmice djeteta, javlja Anadolu Agency (AA).

-Potrebni su skejt parkovi, još vrtića još škola više igrališta, regulisanje saobraćaja, više zgrada – rekla je ona na pitanje koji će joj biti prioriteti u radu.

Drugi učenici škole “Jovan Cvijić” dobili su brojne funkcije neophodne za funkcionisanje grada, od brige za komunalne poslove, finansije, prostorno uređenje do kulture i sporta.

Na opasku Radojičića da ima izuzetno ambiciozan plan za jednu sedmicu, izjavila je da će sa kolegama to planirano uspjeti završiti. Nakon predaje funkcije i ključeva grada Radojičić je mališane poveo u obilazak Gradske uprave, objašnjavajući ima kako funkcioniše upravljanje gradom.

-Simbolično svake godine Banjaluka prepušta vlast u gradu najmlađima i dobili smo prvu gradonačelnicu – kazao je Radojičić.

Istakao je da je Sedmica djeteta prilika da podsjete na sve što treba da se radi za najmlađe od vrtića, igrališta, sportskih terena do boljih uslova u školama do potrebe za porodičnom njegom i brigom za djecu.

Vezani članci

Nezavisni blok iz stranke izbacio Ahmetovića, Volo... Nezavisni blok održao je sjednicu Predsjedništva Stranke, Kluba osnivača i Velikog odbora stranke na kojem je odbacio sve pokušaje destabilizacije Nez...
Zbog niskih temperatura kolovozi mjestimično zaleđ... Zbog niskih temperatura ovoga jutra kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda ima na dionicama u višim planinskim predjeli...
Vremenska prognoza za danas Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U Bosni sa mjestimično slabim snijegom, a u Hercegovini bez padavina. Temperature zraka u 07 sati: Bje...
Rijaset IZ u BiH osudio zlonamjernu kampanju koja ... Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana je prva redovna sjednica novoimenovanog Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercego...