Banja Luka: Vozač nakon sedam dana izgubio bitku za život

30
Foto: Nezavisne

Nakon sedmodnevne bitke za život preminio je Banjalučanin Siniša Janković (38), vozač škode, kojom se 13. avgusta u banjalučkom naselju Radinjača sudario s autobusom preduzeća “Žak Tours”, a čija je putnica Dušanka Sirar (63) na mjestu poginula.

Time je ta stravična nesreća odnijela dvije žrtve, dok je šest ljudi teže ili lakše povrijeđeno.

Janković je nakon nesreće bio hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, s vodećom povredom glave i grudnog koša, te je bio priključen na aparate za mehaničku ventilaciju.

“Uprkos naporima ljekara UKC RS, pacijent S.J. preminuo je 20. avgusta u 19.26”, kazali su juče za “Nezavisne” iz UKC RS.

Ova teška saobraćajna nesreća dogodila se 13. avgusta popodne.

“Vozač škode je bio krvav i jedva je disao. Vatrogasci su ga izvlačili iz auta”, ispričao je ranije za “Nezavisne” jedan mještanin.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je do nesreće došlo kada je škoda, idući iz pravca Banjaluke ka Prijedoru, prešla na lijevu stranu puta te podletjela pod autobus, koji je zatim sletio u kanal i prevrnuo se na bok.

Tijelo nesrećne žene, koja je odmah stradala, ostalo je zaglavljeno ispod autobusa, dok su ostali putnici, obliveni krvlju, uspjeli da se izvuku, a zatim su im pomoć ukazali ljekari.

Vezani članci

Miro Đurišić sporazumno priznao krivicu za poreznu... Nakon podignute optužnice Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, optuženi za poreznu utaju, jedna fizička i jedna p...
Orašje i Aerodrom Sarajevo: Na graničnim prijelazi... Službenici Jedinice granične policije Orašje 18. i 19. decembra 2018. godine prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu...
Muškarac pao u Miljacku, brzom intervencijom spaše... Jedna osoba je danas pala u rijeku Miljacku, a brzom intervencijom policije i vatrogasaca izvučen je iz hladne vode. Kako je rečeno u Operativnom cen...
Zoran, Momčilo i Milutin drogu proizvodili u Bijel... Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv: Zorana Simića, rođenog 27 . 09. 1972. g...