Banjalučko Okružno javno tužilaštvo: Predložen pritvor Beograđaninu zbog pljački u Banjaluci

15

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja Nikole Nešića (1988.) iz Beograda, Republika Srbija, osumnjičenog za više krađa dostavio je danas prijedlog Osnovnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijedlog je stavljen zbog postojanja osnovane sumnje da je ovaj državljanin Srbije počinio produženo krivično djelo Teška krađa.

“Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 22. do. 31. jula, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi upotrebom fizičke snage i podesnog alata počinio produženo krivično djelo teške krađe u vaspitno-obrazovnim ustanovama, poslovnim i drugim objektima na području Grada Banjaluka, a tom prilikom otuđivao je novac i druge predmete”, navodi se u saopštenju iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

“O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci”, navodi se u saopštenju.

Prethodno su predstavnici Policijske uprave Banjaluka objavili da se radi o osobi iz Zemuna osumnjičenoj za devet krađa u kojima je pričinjena materijalna šteta od preko 100.000 KM.

Vezani članci

SASTANAK U BEOGRADU Dodik prenio Vučiću: Dogovoren... Konkretni radovi na autoputu Beograd - Sarajevo, na dijelu Kuzmin - Sremska Rača počet će u drugoj polovini juna, dogovorili su danas predsedavajući P...
Mevludin Orić preživio strijeljanja u Zvorniku: Ni... Mevludin Orić (49), rođen u selu Lehovići, opština Srebrenica, gdje je i živio prije rata, preživio je strijeljanje 14. jula 1995. godine na livadi u ...
Prijetio smrću imamu Nuhiću: Prijedorska policija ... Prijedorska policija u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Gacko, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, jučer je identifikovala ...
Presuda Karadžiću neće se prenositi uživo “i... Izricanje presude po žalbi Tužilaštva protiv Radovana Karadžića pred Međunarodnim rezidualnim Mehanizmom za krivične sudove u Hagu zakazano je za sutr...