Banjalučko Okružno javno tužilaštvo: Predložen pritvor Beograđaninu zbog pljački u Banjaluci

10

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja Nikole Nešića (1988.) iz Beograda, Republika Srbija, osumnjičenog za više krađa dostavio je danas prijedlog Osnovnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijedlog je stavljen zbog postojanja osnovane sumnje da je ovaj državljanin Srbije počinio produženo krivično djelo Teška krađa.

“Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 22. do. 31. jula, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi upotrebom fizičke snage i podesnog alata počinio produženo krivično djelo teške krađe u vaspitno-obrazovnim ustanovama, poslovnim i drugim objektima na području Grada Banjaluka, a tom prilikom otuđivao je novac i druge predmete”, navodi se u saopštenju iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

“O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci”, navodi se u saopštenju.

Prethodno su predstavnici Policijske uprave Banjaluka objavili da se radi o osobi iz Zemuna osumnjičenoj za devet krađa u kojima je pričinjena materijalna šteta od preko 100.000 KM.

Vezani članci

Kavazović: Skupo smo platili slobodu i nemamo taj ... Danas kada smo svoju slobodu platili skupom cijenom, ne možemo sebi priuštiti luksuz da o sebi, svojoj tradiciji, prošlosti i viziji budućnosti ne gov...
SKUPŠTINA KS Pročitajte zastupničko pitanje: Aljo... Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik SDA Aljoša Čampara postavio je zastupničko pitanje vezano za Odluku ( Sjednica Skupštine KS...
SUD BIH General Atif Dudaković i ostali: Nismo kr... Atif Dudaković, nekadašnji komandant Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine (ABiH), i 15 pripadnika ovog korpusa, koji su optuženi zbog zločina poči...
Serwer: Jedna jedina rečenica koja nedostaje dejto... Američki profesor Daniel Serwer je na predstavljanju svoje nove knjige "Od rata do mira na Balkanu, Bliskom Istoku i Ukrajini" je posebno apostrofirao...