Bh. teniser Dražen Petrović na završnom Mastersu za juniore: “Ovo je veliki izazov”

13

Bosanskohercegovački teniser Dražen Petrović igrat će na završnom Masters turniru Tennis Europe 6. i 7.oktobra u italijanskoj Kalabriji.

„Ne mogu opisati koliko sam sretan, ovo je veliki sportski izazov”, kaže Dražen Petrović i napominje da je veliku podršku imao od svojih roditelja, trenera Bojana Mičića, kluba „Olimp 2000 Prnjavor” čiji je član, kao i Teniskog saveza BiH.

Juniorski reprezentativac BiH izborio je plasman među osam najboljih evropskih juniora do 16 godina zahvaljujući sjajnim ovogodišnjim rezultatima – između ostalog, pobijedio je u Zenici i Velom Lošinju, te bio finalista na još tri turnira, odigrao ukupno 38 zvaničnih mečeva, a zabilježio 28 pobjeda.

 „Dražen je bio finalista turnira u Sarajevu, a na našu inicijativu pokrovitelji iz Barcelone podržali su ga u nastojanju da dođe i do glavnog cilja, učešća na Mastersu, zbog čega smo kao organizatori izuzetno sretni i ponosni”, kaže Zehra Obarčanin, direktorica teniskog turnira „Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2018″, održanog u augustu.

„Prvi put nakon četiri godine BiH ima svog predstavnika na završnom Mastersu za juniore, a Teniski savez je obezbjedio sve uslove za Draženov odlazak na ovo prestižno takmičenje, zahvaljujući našem sponzoru BH Telecomu”, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

Podsjećamo, 2014.godine na ovom turniru boje BiH su branili Adela Joldić, Sanin Zukić, te Nefisa Berberović, sadašnja članica Fed Cup reprezentacije BiH.

Tennis Europe Junior Masters održava se 23.put, a ove godine okuplja 32 igračice i igrača iz 14 evropskih zemalja, u kategorijama do 14 i 16 godina.

Vezani članci

Državni, entitetski i kantonalni zvaničnici upozna... Najviši državni, entitetski i kantonalni zvaničnici izrazili su zadovoljstvo završnim pripremama za organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog fes...
EYOF 2019: U Zetri svečano predstavljena Groodvyje... Uz prisustvo više od 300 sarajevskih srednjoškolaca danas je u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" - Zetra svečano predstavljena Groodvyjeva ...
Čestitao Dan RS: Nogometni savez BiH ne može da re... Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nema niti mehanizme, niti nadležnosti da reaguje na bilo kakav način kada je riječ o otkazu igraču Dejan...
Teniska afera trese Španiju: Namješteno 97 mečeva,... Španska policija je uhapsila 83 osobe, od čega 28 tenisera, zbog namještanja mečeva na turnirima Futures i Challenger, prenosi Anadolu Agency. Europo...