Bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić: Radost Kurban – bajrama podijelimo sa svima

40

Bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić,  uz čestitku povodom nastupajućeg Kurban – bajrama, vjernicima je poručio kako bi radost Bajrama trebali podijeliti sa svima, odnosno pokazati istinsku ljubav i solidarnost s onima kojima je pomoć potrebna.

– U danu nastupajućeg Kurban – bajrama naše misli trebaju biti usmjerene prema dragome Bogu. Neophodni su nam lijepa riječ, saosjećanje i razumijevanje prema najbližima, a posebno prema komšijama, onima u potrebi i putnicima – riječi su bihaćkog muftije Mehmeda ef. Kudića.

Posebno je naglasio kako spremnost na žrtvu treba da bude u interesu viših ideja.

– To je univerzalno poslanje svih poslanika i dobrih ljudi. Ne smijemo čekati i gledati šta će drugi učiniti, mi svoj kurban moramo žrtvovati. Trebamo svoju misiju nastaviti, a kada se i drugi pridruže na tom putu, blagodat i bereket će teći poput kevser – vrela – dodao je Kudić.

Bajram – namaz će se u nedjelju ujutro klanjati u više od 200 džamija i mesdžida na području Unsko-sanskog kantona, a bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić  će predvoditi  centralnu svečanost, odnosno klanjanje bajramskog namaza u Gradskoj džamiji u Bihaću.