BIHAMK: Pojačana frekvencija vozila prema jugu BiH

14

Tokom dana iz BIHAMK-a očekuju pojačanu frekvenciju vozila na većini graničnih prelaza. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Pojačana je frekvencija saobraćaja na putevima koji vode prema jugu zemlje, prenosi Anadolu Agency.

Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog održavanja brdske auto-trke na magistralnom putu M-19 Vlasenica – Han Pijesak danas od 12 do 15 sati doći će do obustave saobraćaja. Obustava će biti na snazi i sutra (14. jula) od 10.30 do 14 sati.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila), a saobraćaj je regulisan semaforima (naizmjenično-jednom trakom).

Isti režim saobraćaja aktuelan je i na dionicama M-1.8 Srebrenik – Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Na graničnim prelazima zadržavanja su za sada do 30 minuta. Na GP Doljani nema zastoja na izlazu iz BiH, ali je duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR).

Tokom dana očekuju pojačanu frekvenciju vozila na većini graničnih prelaza. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.