Bijeljina: Pronađena plantaža za uzgoj marihuane, uhapšene tri osobe

134
Foto: Tužilaštvo BiH

U akciji Tužilaštva BiH, SIPA-e i MUP-a RS-a u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga na području Bijeljine otkrivena je laboratorija sa specijalnim klimatskim i tehničkim uslovima za uzgoj opojne droge marihuane-skunk.

Naime,  po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih sati na području Bijeljine i okoline, provodi se opsežna akcija u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga.

Policijski službenici SIPA-e su locirali i otkrili specijalno izgrađenu plantažu sa klimatsko-tehničkim uslovima za uzgoj opojne droge marihuana – “skunk”, sa visokim procentom THC supstance.

Plantaža je stavljena pod policijski nadzor, a slobode su lišene tri osobe koje se dovode u vezu sa nezakonitim uzgojem i krijumčarenjem opojnih droga.   Istražilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju se nalazi na terenu na mjestu događaja gdje koordinira rad policijskih agencija koje sudjeluju u akciji.

Prema prikupljenim dokazima, na navedenoj plantaži, pomoću posebnih uslova, uzgajana je marihuana – “skunk”, izuzetno jakog opojnog dejstva, koja je bila namijenjena narko-tržištu u BiH, a krijumčarena i prodavana i na narko-tržištu Republike Austrije.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije. Osobe koje su lišene slobode bit će predate postupajućem tužiocu koji će ih ispitati, nakon čega će biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu.

Vezani članci

POZOVITE 17006 Taši nedostaje još 24.000 KM da ... Za malu Tamaru do ovog momenta prikupili smo oko 30.000 KM, a potrebno je oko 54.000 KM. Broj 17006 aktivan je za malu Tašu do kraja mjeseca pa ćemo z...
Efendić i Imamović o jačanju uloge lokalne samoupr... Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je posjetio Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje se sastao sa načelnikom Semirom Efendićem. Tom prilikom razgova...
Nevidljivi federalni ministar zdravstva: Vjekoslav... Znate li ko je Vjekoslav Mandić? To je Federalni ministar zdravstva kojeg u 4 godine mandata gotovo da nije bilo u javnosti. Uprkos činjenici da je Ur...
Prvi Dodikov susret sa novim ambasadorom SAD: Nels... Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson predao je akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosn...