Bivši borci blokirali petlju Šićki Brod: Sada smo spremni i za radikalnije poteze

179
Foto: Tuzlanski.ba

Grupa demobilisanih boraca Armije RBiH i HVO-a blokirala je danas petlju Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu. Njihovi zahtjevi su isti kao prije nešto više od mjesec, kada su petlju u blokadi držali četiri dana.

Oni žele javno objavljivanje registra boraca, ukidanje stotina boračkih udruženja u FBiH, kao i zakonska rješenja za demobilisane borce.

Nezvanično se moglo čuti da će blokada trajati 15 minuta da je to odgovornim u FBiH posljednje upozorenje. Međutim, oprečne su informacije o tome koliko će petlju držati u blokadi jer neki tvrde da će blokada trajati duže.

– Prošli put smo blokirali petlju kao upozorenje. Sada smo spremni i za radikalnije poteze. A sve zbog aljkavog odnosa vlasti prema demobilisanim borcima, kazao je Fadil Duranović neposredno pred blokadu, prenosi Oslobođenje.

Policija Tuzlanskog kantona, iako je imala informacije o ponovnoj blokadi, ni ovoga puta nije reagovala i dopustila je blokadu jednog od najbitnijih saobraćajnih čvorišta u ovom dijelu BiH.

Okupljanje na M17

Borci su najavili proteste i na magistralnom putu M17 kod Donje Golubinje na putu Žepče-Zenica. Kako javlja N1, do sada se okupilo desetak demobilisanih boraca, a duž M17 prisutne su jake policijske snage.

Vezani članci

Borci čekaju današnju sjednicu Komisije za usaglaš... Sjednica Zajedničke komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova Zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica u Parlamenta FBiH...
Usaglašen tekst Zakona o demobilisanim borcima, ob... Usaglašen je tekst Zakon o demobilisanim borcima na današnjoj sjednici Zajedničke komisije za usaglašavanje teksta zakona koja je održana u Parlamentu...
VIDEO I FOTO Sjednica Doma naroda FBiH: Borci se ... Prijedlog Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica, koji je usvojen na Predstavničkom domu Parlamenta FBiH danas će razmatrati dele...
Usvojen Zakon o pravima boraca, SDA traži i Zakon ... Predstavnički dom Parlamenta FBiH večeras je usvojio Zakon o pravima demobilisanih boraca i pravima njihovih porodica sa uloženim amandmanima. Usvojen...