Bivši šef FBI-a: Trump je opasan i moralno nesposoban-Trump: On je lažljivac i propalica

95

Bivši direktor FBI-a James Comey rekao je u intervjuu za ABC News da je američki predsjednik Donald Trump opasan, moralno nesposoban čelnik koji čini ogromnu štetu institucionalnim i kulturnim normama, objavio je Index.hr.

“Osoba koja (…) govori o ženama i tretira ih kao komad mesa, koja konstantno laže o velikim i malim stvarima i insistira da mu američki narod vjeruje – ta osoba nije sposobna biti predsjednik SAD-a, na moralnoj osnovi”, rekao je Comey u intervjuu u kojem je govorio o svojoj novoj knjizi “Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo” koja treba izaći u utorak.

“On je moralno nesposoban biti predsjednikom”, dodao je.

U intervjuu je objasnio da je naslov knjige proistekao iz bizarne konverzacije koju je vodio s Trumpom u Bijeloj kući u januaru 2017., neposredno nakon njegove inauguracije.

“Zatražio je moju osobnu lojalnost kao direktora FBI-a. Pa ja bih trebao biti lojalan američkom narodu i instituciji”, rekao je Comey.

U svojoj knjizi on je opisao Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika. Iznio je poražavajuću sliku predsjednika za kojeg kaže da je netko tko “nije sklon istini”.

Trump je odmah odgovorio da je Comey lažljiva propalica i da je bio užasan direktor FBI-a. I u nedjelju se na njega obrušio u svojim novim tvitovima, nazvavši ga “ljigavcem koji uvijek loše završi”, te dodajući da će ga povijest pamtiti kao “najgoreg direktora FBI-a u povijesti”.

Vezani članci

Vlada Crne Gore odgovorila Trumpu: Veličina nije b... U današnjem svijetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj mjeri baštinite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokratije, ...
VIDEO Pogledajte kako je izgledao historijski tre... Nešto poslije tri sata po našem vremenu, svega koju minutu poslije devet sati ujutro po lokalnom vremenu u Singapuru, dogodio se historijski susret. ...
Trump i Kim potpisali sporazum: Postignut veliki n... Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak nakon sastanka sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom da je postignut "velik napredak" te d...
FBI: Veliki napad ruskih hakera u SAD-u Federalni istražni biro SAD-a (FBI) izdao je upozorenje da su ruski hakeri napali stotine hiljada kućnih i kancelarijskih rutera u SAD-u, pomoću kojih...