Bosanski Novi: Usred noći sasuo rafal u kuću bivše supruge

55

Policija iz Bosanskog Novog uhapsila je mještanina Željka V. (36), osumnjičenog da je, usred noći ispalio rafal u kuću u kojoj živi žena s kojom je ranije bio u vanbračnoj zajednici, ali i njegovog sugrađanina Draška B. (39), kojeg terete da je pomogao Željku tokom bjekstva.

Željka terete za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno posjedovanje oružja, a Draška za pomaganje.

Uz navođenje inicijala, iz Policijske uprave Prijedor kazali su da Željka sumnjiče da je u ponedjeljak, oko dva sata iza ponoći, prema jednoj kući iz automatske puške ispalio osam metaka. Kako nezvanično saznajemo, na kući su ostala brojna oštećenja, i to na fasadi, prozorima i slično.

“Nakon toga je, kako ga teretimo, pobjegao autom kojim je upravljao Draško. Međutim, policija je ubrzo locirala obojicu osumnjičenih”, otkriva za “Nezavisne” policijski izvor.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda uBosanskom Novom, pretreseni su kuća i pomoćni objekti koje koristi Željko V.

“Tada je pronađena i privremeno oduzeta automatska puška M-70, prepravljeni vojni karabin M-48, kao i određena količina puščanih metaka”, rekli su juče iz policije.

Željko je, kako nam je potvrđeno, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, dok će protiv njegovog sugrađanina biti dostavljen izvještaj.

Vezani članci

Tuzla: Predložen jednomjesečni pritvor za profesor... Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje j...
TUŽILAŠTVO TK Kao iz filmova: Damir, Amel i Nadi... Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje p...
U Tuzli uhapšen 62-godišnji profesor: Uzimao novac... Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona pripadnici Federalne uprave policije  FBiH su danas u Mješovitoj srednjoj  rudarskoj školi u Tuzli...
Sarajevo: Saobraćajna nesreća na Otoci, jedna osob... Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jutros desila u sarajevskom naselju Otoka. Naime, kako je za N1 rečeno u Operativnom centru...