Britanski milijarder i njegova supruga ubijeni na Tajlandu

22
Foto: AP

Tijela britanskog milijardera Alana Hogga i njegove tajlandske supruge pronađena su danas u njihovoj luksuznoj vili u Tajlandu, sedam dana poslije njihovog ubistva koje je, kako se sumnja, naručio brat njegove supruge, saznaje se iz policijskih izvora.

Hogg (64) je ubijen hicima iz vatrenog oružja, a njegova supruga Nott (60) udarcima čekića, rekao je za AFP komandant policije Manas Kerdusuko.

Tijela su nađena u iskopanim rakama dubokim oko dva metra na imanju njihove vile koja se nalazi u provinciji Fre, na sjeveru zemlje, dodao je on.

Istražitelji sumnjaju da je Varut Ratansadžakit, stariji brat supruge britanskog milijardera naručio dvostruko ubistvo i angažovao troje izvršitelja kojima je ukupno plaćeno 50.000 bata (oko 1.300 eura).

“Motiv ovog zločina je porodični i finansijski sukob koji dugo traje između bračnog para i Varuta Ratansadžakita”, rekao je šef policije.

Dvojica od trojice angažovanih ubica su uhapšeni i dva naloga za hapšenje izdata su za trećeg osumnjičenog i za brata ubijene Not Suden.

Alan Hogg, inženjer i poslovni čovjek porijeklom iz Edinburga, prije više godina preselio se u Tajland gdje je izgradio luksuznu vilu, prenose britanski mediji. Oni pišu da je više mrlja krvi pronađeno oko bazena u njegovoj kući, prenosi N1.

Vezani članci

Trump upozorio vojsku Venecuele: Podrškom Maduru r...  Američki predsjednik Donald Trump uputio je novo upozorenje oružanim snagama Venecuele zbog podrške koju pružaju predsjedniku te južnoameričke zemlje...
Erdogan: EU ne prihvata Tursku jer je muslimanska ... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da Europska unija ne prihvata Tursku jer je muslimanska zemlja, javlja Anadolu Agency (AA...
Sud u Austriji poništio odluku vlade o zatvaranju ... Sud u Austriji poništio je odluku desničarske vlade donesenu prošle godine, koja se odnosi na zatvaranje šest džamija pri Arapskoj vjerskoj zajednici,...
Istanbulska policija otkrila nove frapantne detalj... U izvještaju za 2018. godinu Policijska direkcija u Istanbulu otkrila je niz frapantnih detalja u vezi s brutalnim ubistvom novinara Jamala Khashoggij...