Brojna hapšenja na granici BiH: Krađe, dilanje droge, falsifikovanje isprava…        

37
Ilustracija

Službenici JGP-a Kamensko 19.8.2018. lišili su slobode M.N. (1981.). Utvrđeno je da državljanina BiH i Hrvatske potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnog djela „otuđenje tuđe stvari“. Kontroliran je prilikom izlaska iz naše zemlje na MGP-u Kamensko. Predat je službenicima Sudske policije Livno.

Pripadnici JGP-a Zvornik 18.8.2018. prilikom izlaska iz BiH na MGP-u Skelani lišili su slobode dvedesetpetogodišnjeg državljanina Srbije. S.K. potražuje Interpol Beč zbog krivičnog djela „neovlaštena trgovina opojnim drogama“. Službenici JGP-a Bijeljina na MGP-u Rača prilikom izlaska iz BiH lišili su slobode N.N. (1978.) Utvrđeno je da državljanina Srbije potražuje Interpol Beč zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljani Srbije predati su službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu iz Dubaija lišene su slobode državljanke Afganistana P.F. (1990.) i H.P. (1991.) zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“ Prilikom pasoške kontrole službenici JGP Aerodrom Sarajevo kod njih su otkrili falsificirane putne isprave R. Turske s kojima su imale namjeru ući u BiH. Predate su tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Službenici JGP-a Izačić 18.8.2018. prilikom ulaska u BiH lišili su slobode tridesetsedmogodišnjeg M.D. Utvrđeno je da državljanina BiH potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima Sudske policije Bihać.

Isti dan, na MGP-u Brod prilikom izlaska iz BiH lišen je slobode četrdesetosmogodišnji državljanin BiH. A.Š. potražuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zbog krivičnog djela „izbjegavanje izdržavanja“. Predat je pripadnicima Sudske policije Odžak.

Uz navedeno, pripadnici Granične policije BiH su 17.8.2018. lišili slobode tri osobe na prijelazima u BiH: na MGP-u Uvac državljanina Srbije zbog krivičnog djela „utaja“, na MGP-u Popovi državljanina BiH zbog KD „ ugrožavanje sigurnosti“ i na MGP-u Rača državljanina Srbije zbog KD „teška krađa“.

Vezani članci

Uvoznik iz Visokog: Oduzete ženske torbe zbog sumn... Službenici Uprave za indirektno oporezivanje zaustavili su carinjenja robe u Carinskoj ispostavi Sarajevo zbog sumnje u kršenje intelektualne svojine....
Tragedija u Donjem Vakufu: 27-godišnja djevojka sm... Sinoć nešto iza 19 sati u ulici 770. Slavne brdske brigade u Donjem Vakufu dogodila se nesreća u kojoj je život izgubila dejvojka M.Ž. rođena 1991. go...
Čeka se izvlačenje autobusa Globtoura u kojem su p... Još uvijek se čeka sa izvlačenjem autobusa Globtoura koji je jutros kod Nevesinja sletio s ceste i u kojem su dvije osobe poginule, a više ih je povri...
Za jednu noć počinio tri krivična djela: Žanu Teod... Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog prtivora za Žana Teodorovića (40) iz Tuzle zbog postojan...