Bugarka i Nijemac pronađeni mrtvi, sumnja na satanistički obred

510

Tijela Bugarke Lilije Botusheve (23) i njenog momka iz Njemačke (30), pronađena su na grčkom ostrvu Kefaloniji, a policija sumnja da su izveli satanistički obred samoubistva.

Tijela su pronađena 2. januara, kako pišu tamošnji mediji u “groznom stanju”. Britanski “Mirorr” prenosi da zvaničnici grčkog otoka vjeruju da se mladi ljubavni par žrtvovao u satanističkom ritualu.

Njihova iznajmljena soba bila je prekrivena krvlju, noževima i svećama, a na oba tijela su pronađene smrtonosne ubodne rane od noža. Lilia je oko vrata nosila privezak u obliku pentagrama, a policija i forenzičari su zaključili da je sama sebi oduzela život.

Njen momak je zatim ušao u kadu i probo svoje srce. Užasna samoubistva dogodila su se samo 24 sata prije prvog punog mjeseca u Novoj godini, koji se naziva “Vučji mjesec”.

Lilin nestanak prijavljen je još u julu, a očajni prijatelji i porodica iz Bugarske pokušavali su da saznaju šta se desilo sa njom. Tokom mjeseci kačili su veliki broj poruka i statusa moleći za pomoć na društvenim mrežama, prenosi radiosarajevo.ba.

Porodica je čak i sumnjala da je Lilia upala u satanističku grupu, prenose grčki mediji. Kako je rekao istražitelj, na njenom tijelu su pronađeni stari ožiljci koji ukazuju da se i ranije samopovređivala.

“Prošlo je mjesec dana od kako je moja mlađa sestra nestala. I dalje se ignoriše i nemamo nikakve informacije o tome gdje je. Zato vas molim da me kontaktirate, ili lokalnu policiju, ako imate bilo kakve vijesti”, napisao je na društvenim mrežama njen brat ljetos.

Međutim, Lilia je pronađena tek prije tri dana na ostrvu Kefalonija. Autopsija je pokazala da je uzrok smrti bilo krvarenje, dok se njen momak ubadao više puta pokušavajući da se ubije, da bi na kraju zario sebi nož u srce.

Vezani članci

Trump upozorio vojsku Venecuele: Podrškom Maduru r...  Američki predsjednik Donald Trump uputio je novo upozorenje oružanim snagama Venecuele zbog podrške koju pružaju predsjedniku te južnoameričke zemlje...
Erdogan: EU ne prihvata Tursku jer je muslimanska ... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da Europska unija ne prihvata Tursku jer je muslimanska zemlja, javlja Anadolu Agency (AA...
Sud u Austriji poništio odluku vlade o zatvaranju ... Sud u Austriji poništio je odluku desničarske vlade donesenu prošle godine, koja se odnosi na zatvaranje šest džamija pri Arapskoj vjerskoj zajednici,...
Istanbulska policija otkrila nove frapantne detalj... U izvještaju za 2018. godinu Policijska direkcija u Istanbulu otkrila je niz frapantnih detalja u vezi s brutalnim ubistvom novinara Jamala Khashoggij...