Čampara spriječio imenovanje Senada Hasanspahića za direktora KJKP “Rad”

223

Novi vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća  “Rad” je Mirsad Hošić, koji je diplomirao na Mašinskom fakultetu.

Nekoliko dana prije imenovanja Mirsada Hošića, na ovu funkciju bio je imenovan bivši ministar komunalne privrede i infrastrukture u Kantonu Sarajevo, Senad Hasanspahić, koji je zbog neispunjavanja uslova za ovo radno mjesto, zamijenjen drugim kadrom SDA.

Podsjećamo, Senad Hasanspahić, kojeg inače zovu Cvrle se spominjao i kod imenovanja nove Vlade KS na čelu sa premijerom Mariom Nenadićem. Hasanspahić je bio kandidat SDA za ministra za boračka pitanja, dok se u javnosti nije pojavio snimak afere “Asim”. Nakon pomenute afere zastupnik SDA, Aljoša Čampara svojoj stranci je dao ultimatum. Kazao je da ili lete Cvrle i Glumac,  tj. Emir Hadžihafizbegović, iz nove Vlade ili nove Vlade neće ni biti.

Kako nezvanično saznajemo, Aljoša Čampara je upozorio Mahira Devića, šefa Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i potpredsjednika KO SDA Sarajevo, da neće podržati ništa što se tiče KJKP “Rad” ukoliko se bude istrajavalo na imenovanju Hasanspahića.

SDA je popustila pod pritiskom zastupnika Čampare i odustala od kandidature Hasanspahića za ministra. Trebalo je da prođe samo dvanaest sati  i da Cvrletu nađu drugi posao. Postao je novi savjetnik načelniku Općine Centar u Sarajevu, Nedžadu Ajnadžiću.

Ono što je javnosti manje poznato jeste da je Hasanspahić donedavno bio i Čamparin savjetnik u MUP-u FBiH.

Izvor: Index.ba