Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju počinje sa radom do 3. septembra

19

Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju zatvoren je duže od mjesec dana, a sve zbog kvara na zajedničkim instalacijama stambeno-poslovnog objekta iznad prostora u kojem je smješten Centar.

Kako je javnost upoznata, otpadne vode počele su prodirati u prostor zbog čega mališani i roditelji u njemu više nisu mogli boraviti.Nakon niza poziva prema upravitelju, predstavnici Sarajevostana su tokom vikenda otklonili kvar, ali sada predstoji posao da se prostor očisti i sanira s obzirom da je načinjena prilična materijalna šteta.

Općina Centar je ustupila, rekonstruisala, adaptirala i opremila prostor u kojem je smješten ovaj Centar, a za tu namjenu je izdvojeno oko 160 hiljada maraka.

S obzirom da je ovaj Centar visoki prioritet Općine, načelnik Nedžad Ajnadžić je posjetio Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.

U razgovoru sa predstavnicima Sarajevostana i predsjednicom Udruženja “Colibri” koje implementira projekat u Centru za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, načelnik Ajnadžić je kazao kako su djeca najvažnija.

-Općina Centar je realizovala ovaj projekat kako bi pomogla djeci i roditeljima. Nedopustivo je da Centar ovoliko dugo ne radi i mi zahtijevamo da se sva šteta sanira što je prije moguće. I Općina će u skladu sa mogućnostima opet pomoći. Sarajevostan je sanirao kvar, ali je preostalo još mnogo posla. Međutim, sve se mora završiti do 3. septembra i to je krajnji rok. Djeca ne smiju ispaštati, naglasio je Ajnadžić.

Hrnjić se zahvalila Općini Centar i načelniku Ajnadžiću.

-Zaista je mnogo vremena potrošeno, ali ipak evo kvar je otklonjen. Sada predstoji borba da se sanira šteta, ali nadamo se da će zahvaljujući Općini i to biti riješeno, istakla je Hrnjić.

Vezani članci

Timovi GSS FBiH tragaju za nestalim migrantima na ... Timovi Gorske službe spašavanje Federacije Bosne i Hercegovine (GSS FBiH) u Bihaću od sinoć provode akciju traženja nakon što su primili poziv da se g...
Nekoliko hiljada ljudi na dženazi: Krajina se opro... U Cazinu ispred džamije Brezova kosa danas je klanjana dženaza i obavljen ukop ubijenoj djeci, sedmogodišnjem Ahmiru, petogodišnjoj Neili i dvogodišnj...
Na dnevnom redu Kolegija: Državni zastupnici podni... Za utorak je najavljena prva sjednica Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj će biti razmatrano više tačaka...
Općine Konjic i Jablanica proglasile stanje prirod... Općine Konjic i Jablanica u subotu navečer proglasile su stanje prirodne nesreće. Prema podacima Operativnog centra civilne zaštite HNK-a, proglašenje...