Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju počinje sa radom do 3. septembra

25

Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju zatvoren je duže od mjesec dana, a sve zbog kvara na zajedničkim instalacijama stambeno-poslovnog objekta iznad prostora u kojem je smješten Centar.

Kako je javnost upoznata, otpadne vode počele su prodirati u prostor zbog čega mališani i roditelji u njemu više nisu mogli boraviti.Nakon niza poziva prema upravitelju, predstavnici Sarajevostana su tokom vikenda otklonili kvar, ali sada predstoji posao da se prostor očisti i sanira s obzirom da je načinjena prilična materijalna šteta.

Općina Centar je ustupila, rekonstruisala, adaptirala i opremila prostor u kojem je smješten ovaj Centar, a za tu namjenu je izdvojeno oko 160 hiljada maraka.

S obzirom da je ovaj Centar visoki prioritet Općine, načelnik Nedžad Ajnadžić je posjetio Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.

U razgovoru sa predstavnicima Sarajevostana i predsjednicom Udruženja “Colibri” koje implementira projekat u Centru za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, načelnik Ajnadžić je kazao kako su djeca najvažnija.

-Općina Centar je realizovala ovaj projekat kako bi pomogla djeci i roditeljima. Nedopustivo je da Centar ovoliko dugo ne radi i mi zahtijevamo da se sva šteta sanira što je prije moguće. I Općina će u skladu sa mogućnostima opet pomoći. Sarajevostan je sanirao kvar, ali je preostalo još mnogo posla. Međutim, sve se mora završiti do 3. septembra i to je krajnji rok. Djeca ne smiju ispaštati, naglasio je Ajnadžić.

Hrnjić se zahvalila Općini Centar i načelniku Ajnadžiću.

-Zaista je mnogo vremena potrošeno, ali ipak evo kvar je otklonjen. Sada predstoji borba da se sanira šteta, ali nadamo se da će zahvaljujući Općini i to biti riješeno, istakla je Hrnjić.

Vezani članci

Svjetski mediji o presudi Karadžiću: “Odgovo... Najrelevantniji svjetski mediji prenijeli su informaciju o doživotnoj zatvorskoj kazni, na koju je danas pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za k...
SDA: Potvrđena istina o genocidu i zaslužena doživ... Pravosnažna presuda ratnom zločincu Radovanu Karadžiću za genocid i zločine protiv čovječnosti, saopćeno je iz SDA, ima historijski značaj i nosi poru...
Ništa novog u reakcijama iz RS: Neutemeljena i ska... Srpska demokratska stranka presudu Haškog tribunala Radovanu Karadžiću, kao i prethodnu koja je izrečena u prvostepenom postupku, smatra neutemeljenom...
Komšićeva reakcija: Presuda genocidnom projektu st... Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarisao je današnji ishod izricanja pravosnažne presude Radovanu Kara...