Čizkejk od pomorandže koji se ne peče: Osvežavajući desert savršenstva!

Preporučujemo

Za ovaj recept ne treba da uključujete rernu, a ukus je fantastičan

Sastojci:

- -

100 grama mljevenog keksa
50 grama mljevenih oraha
60 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca
400 grama maskarpone sira
50 grama šećera u prahu
korica jedne pomorandže
2 kašike soka od pomorandže

Priprema:

Pomešajte keks i orahe sa rastopljenih maslacem.

Kalup za tortu razmjera 18 ili 20 cm obložite papirom za pečenje, pa utisnite mješavinu keksa i oraha.

- -

Stavi na hlađenje.

Izmiksajte maskarpone sa šećerom u prahu, koricom i sokom od pomorandže, a po želji i s dodatnom kašikom likera od pomorandže.

Prebacite kremu u kalup i zagladite, pa vratite u frižider na barem dva sata.

Napomena:

Sačekajte da se dobro ohladi, te poslužite uz orahe, narendanu koricu ili nastruganom tamnom čokoladom.

Stil

Najnovije

Veliki dio Sarajeva cijeli dan bez vode, radovi neće biti gotovi do jutarnjih sati

Dijelovi Sarajeva od jutros su bez vode zbog izvođenja radova na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za...