Za ovaj recept ne treba da uključujete rernu, a ukus je fantastičan
Sastojci:
100 grama mljevenog keksa
50 grama mljevenih oraha
60 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca
400 grama maskarpone sira
50 grama šećera u prahu
korica jedne pomorandže
2 kašike soka od pomorandže
Priprema:
Pomešajte keks i orahe sa rastopljenih maslacem.
Kalup za tortu razmjera 18 ili 20 cm obložite papirom za pečenje, pa utisnite mješavinu keksa i oraha.
Stavi na hlađenje.
Izmiksajte maskarpone sa šećerom u prahu, koricom i sokom od pomorandže, a po želji i s dodatnom kašikom likera od pomorandže.
Prebacite kremu u kalup i zagladite, pa vratite u frižider na barem dva sata.
Napomena:
Sačekajte da se dobro ohladi, te poslužite uz orahe, narendanu koricu ili nastruganom tamnom čokoladom.
Stil