Čović prijeti: Onima koji osporavaju Herceg-Bosnu šaljemo poruku da BiH neće biti ne bude li Hrvata

556

U Mostaru je sinoć održana svečana akademija povodom 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne

„Herceg Bosna je bila prkos i vrlo jasan odgovor onima koji se nisu pripremali 1991. i 92. pa nisu kroz institucije političke vlasti mogli odgovoriti ni na jedno iskušenje koje je dolazilo iz derventsko-brodskog kraja, Ravnog, a onda i diljem BiH“, rekao je Čović te dodao:

„Možemo biti ponosni što smo Hrvati i što smo se organizirali kroz HR HB te da možemo skrbiti o svom narodu, uz sve žrtve koje su podnesene, rekao je Čović dodajući da je Činjenica da su se Hrvati očuvali tamo gdje je bilo institucija HZ i HR HB, a gdje je nije bilo Hrvata danas gotovo i nema“.

„Opet vrlo jasno, dostojanstveno, ponosno; ne savijajući glavu, jer ni jedan od vas ovdje nema razloga savijati glavu pred bilo kim. Pred bilo kakvim promišljanjima o onome što jesmo kao narod i kao HZ HB, uz različite atribute koji se znaju povremeno pridodavao“, rekao je Čović i dodao:

“Šaljemo im poruku: ne bude li Hrvata kao konstitutivnog naroda, niti je bilo, niti će biti BiH”, rekao je Čović.

„Sve ono što je urađeno u HZ i HR HB ugrađeno je u anekse Daytonskog i Washingtonskog sporazuma i neka to bude odgovor svima onima koji kalkuliraju o tome što je Herceg-Bosna“, kazao je Čović ne spominjući presude za Udruženi zločinački podhvat.

(SB)