Crna Gora: Zbog ubistava i ostavki sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

77
Duško Marković

Premijer Crne Gore Duško Marković zakazao je za danas sjednicu Veća za nacionalnu bezbjednost zbog pogoršanja bezbjednosne situacije u Podgorici.

U glavnom gradu Crne Gore u posljednjih mjesec dana bilo je sedam incidenata koji se vežu za obračune kriminalnih klanova koji koriste bombe za upozorenja ili napade i ne biraju vrijeme i mjesto obračuna.

U subotu su ostavke podnijeli direktor crnogorske policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog centra bezbjednosti Jovica Račević.

Ostavke su uslijedile nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice koje se juče dogodio i pogibije mladića u eksploziji bombe podmetnutoj u četvrtak pod automobil kojim je upravljao.

“Zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Račević podnijeli su ostavke. Rezultati koje MUP i UP postigli prethodne godine u obračunu nisu bili garant da ćemo u potpunosti izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić za Televiziju Crne Gore (RTCG).

U pucnjavi koja se u subotu oko podneva dogodila u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti u centru Podgorice, ubijeni su Podgoričani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

Jovanović je najvjerovatnije četvrta slučajna žrtva stradala u obračunu kriminalnih klanova, koji je u posljednjih nekoliko godina odnio više od 20 života, prenijeli su podgorički mediji pozivajući se na policijske izvore, prenosi B92.

U četvrtak uveče u garaži u širem centru Podgorice u eksploziji bombe stradao je mladić, blizak jednom od zaraćenih klanova.

Prema navodima podgoričkog radija “Antena M” kadrovske promjene su uslijedile i u tajnoj policiji, na mjestu rukovodioca Centra Agencije za nacionalnu bezbjednost Podgorica.

Vezani članci

Slavio u prvom krugu: Milo Đukanović novi predsjed... Novi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je kazao da su ispunili obećanje i pobijedili u prvom krugu. On smatra da pobjeda znači podršku putu Crne Go...
Crna Gora danas bira predsjednika U Crnoj Gori su u sedam sati otvorena biračka mjesta za predsjedničke izbore, u kojima učestvuje sedam kandidata. Biračka mjesta bitće otvorena do 20...
Crna Gora od Srbije traži izručenje Svetozara Maro... Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin pozdravio je izjavu zvaničnog Beograda da Srbija priprema snažne represivne akcije protiv kriminalaca koji bi b...
Stali uz SAD i EU: Crna Gora protjeruje ruskog dip... Crna Gora je proglasila jednog ruskog diplomatu za persona non grata i uskratila saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije saopšteno ...