Crna Gora: Zbog ubistava i ostavki sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

109
Duško Marković

Premijer Crne Gore Duško Marković zakazao je za danas sjednicu Veća za nacionalnu bezbjednost zbog pogoršanja bezbjednosne situacije u Podgorici.

U glavnom gradu Crne Gore u posljednjih mjesec dana bilo je sedam incidenata koji se vežu za obračune kriminalnih klanova koji koriste bombe za upozorenja ili napade i ne biraju vrijeme i mjesto obračuna.

U subotu su ostavke podnijeli direktor crnogorske policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog centra bezbjednosti Jovica Račević.

Ostavke su uslijedile nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice koje se juče dogodio i pogibije mladića u eksploziji bombe podmetnutoj u četvrtak pod automobil kojim je upravljao.

“Zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Račević podnijeli su ostavke. Rezultati koje MUP i UP postigli prethodne godine u obračunu nisu bili garant da ćemo u potpunosti izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić za Televiziju Crne Gore (RTCG).

U pucnjavi koja se u subotu oko podneva dogodila u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti u centru Podgorice, ubijeni su Podgoričani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

Jovanović je najvjerovatnije četvrta slučajna žrtva stradala u obračunu kriminalnih klanova, koji je u posljednjih nekoliko godina odnio više od 20 života, prenijeli su podgorički mediji pozivajući se na policijske izvore, prenosi B92.

U četvrtak uveče u garaži u širem centru Podgorice u eksploziji bombe stradao je mladić, blizak jednom od zaraćenih klanova.

Prema navodima podgoričkog radija “Antena M” kadrovske promjene su uslijedile i u tajnoj policiji, na mjestu rukovodioca Centra Agencije za nacionalnu bezbjednost Podgorica.

Vezani članci

Patrijarh Irinej se neće izviniti zbog izjave o Cr... Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej neće se izviniti Crnoj Gori zbog izjave o položaju u kome se u nalaze srpski narod i crkva u toj zemlji, pre...
Najavljeni protesti: “Crna Gora ne smije doz... Parastos četničkom vođi Draži Mihailoviću bit će održan danas kod Herceg Novog, što je izazvalo brojne osude u Crnoj Gori, a Ministarstva kulture okar...
Premijer Marković: Crna Gora neće biti prihvatiliš...  Crna Gora nema kampove za migrante, a u slučaju njihovog masovnijeg dolaska, država planira sanaciju jedne granične karaule u kojoj bi ih smjestila, ...
Velika istraga: Ruski novac za državni udar u Crno... Latvija istražuje da li su njene banke poslužile za transfer ruskih fondova koji su se koristili za uplitanje u izbore i političke prilike na raznim m...