Još jedan veliki projekat Vlade KS: Nove kante za opuške

106

Još jedan veliki projekat Vlade KS, nove kante za opuške. Neki bi rekli, zaista veliki projekat, ali ono što se radi širom Evrope jeste da se ide prema potpunoj zabrani pušenja na javnim mjestima.

Vlada koja se hvali kako ide u korak sa Evropom i svijetom, prezentira i na sva zvona hvali projekat koji je u potpunoj suprotnosti sa projektima u Evropi i svijetu.

– Može se reći da je praksa Vlade, da na društvenim mrežama obavještava građane o nekim aktivnostima koje ministarstva poduzimaju, a tiču se svih građana dosta dobra. Međutim, nedostaju obavještenja i o nekim drugim aktivnostima Vlade, odnosno ministarstava. Naprimjer građani nisu obavješteni, a interesuje ih zašto do sada nisu izvršene smjene upravljačkih struktura u KJKP preduzećima, te kad će se desiti smjene.To su pitanja koja su bitna makar, koliko i kante za smće na ulicama-  samo je jedan u nizu negativnih  komentara  koji su se našli na stranici Vlade KS nakon objave o novim kantama za smeće i opuške.

Građani zamjeraju i bacanje budžetskih sredstava na kante, a prije izbora su tvrdili da je narod gladan.

Vladi KS  građani su i sugerisali da će kante nakon postavljanja završiti na otpadu.

Posebno interesantno je što Vlada koja se diči transparentnošću, počela brisati negativne komentare koji im ne odgovaraju, što je izazvalo negodovanje pojedinaca.

Podsjećamo, priču o postavljanju kanti pokrenula je Danijela Krstić (Narod i pravda) zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS.

Da li je Vlada KS imala boljih načina kako utošiti budžetska sredstva pred kraj godine ili je proizvođač kanti blizak NiP-u ili nekoj od stranaka vladajuće šestorke?

Da li su opušci izgovor  za plasman proizvoda?

(Index.ba)