Dačić potvrdio: Ima zaraženih koronavirusom u srbijanskoj vladi i ministarstvima

19

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je u utorak da je državni tajnik ministarstva za zaštitu okoliša Branislav Blažić zaražen koronavirusom, te da u Vladi i ministarstvima ima i drugih djelatnika koji su zaraženi.

Dačić je, u programu TV Happy, naveo da je Blažić prisustvovao sastanku resornog odbora u vladi, u dvorani za sjednice, te da je bio u kontaktu s ostalim članovima odbora, navodi agencija FoNet.

“Imamo i drugih zaposlenika u vladi i ministarstvima koji su zaraženi”, rekao je Dačić, ne precizirajući o koliko osoba se radi.

Pojedini beogradski mediji su u utorak navečer objavili vijest o koronavirusu u srbijanskoj vladi, pozivajući se na “izvore upoznate sa situacijom”.

Blažić je iz Kikinde, grada koji je jedan od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji.

Prema izvješćima beogradskih medija, svi iz ministarstva zaštite okoliša koji su bili u kontaktu s Blažićem sada su u izolaciji, a resorni ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s glavnim tajnikom svog ministarstva i svima ostalima, s kojima je Blažić bio u kontaktu.

Branislav Blažić je trenutno hospitaliziran na Infektivnoj klinici u Beogradu, a više podataka očekuje se na redovitoj konferenciji za tisak zdravstvenog kriznog stožera, prenosi Hina.