Damir Mulaomerović preuzeo dužnost selektora košarkaške reprezentacije Kosova

25
Foto: Anadolija

Novi selektor košarkaške reprezentacije Kosova Damir Mulaomerović, koji će predvoditi Kosovo na putu kvalifikacija za Eurobasket 2021, izjavio je da će kosovski tim uraditi najbolje što može u predstojećem meču sa Makedonijom.

Kosovo se u drugoj rundi predkvalifikacija za Evropsko prvenstvo nalazi u grupi sa Makedonijom i Rumunijom, a prvu utakmicu igra u Prištini protiv Makedonije, 13. septembra.

Mulaomerović je kazao da već sada ima odlične utiske o svemu, da se igrači vrlo dobro pripremaju i da će tim uraditi najbolje što se može.

“Još uvijek nismo kompletni i biće teško, ali ja vjerujem u ovaj tim, ja vjerujem u ovaj projekat koji smo započeli i vjerujem da ćemo biti uspješni”, kazao je Mulaomerović.

Mi ćemo ići na pobjedu, kazao je selektor, ali je naglasio da samo može obećati da će se kosovski tim boriti.

“Makedonija ima dobru ekipu, Rumunija ima dobru grupu, ali ja vjerujem u moje momke i za 14 dana imaćemo možda za nas najvažniju utakmicu. Uz težak rad i dobru atmosferu, možemo pobjediti Makedoniju u prvom meču”, kazao je selektor.

Mulaomerović je istakao da će on kao trener forsirati malo bržu i raznovrsniju košarku.

“Ja nisam trener koji predviđa, jer teško je reći sad ćemo mi nekog pobijediti ili će neko nas pobijediti, mislim da je to nezahvalno. Međutim, vidjećemo u kakvom sastavu će biti Makedonija. Radi se o dobroj ekipi”, kazao je selektor.

Damira Mulaomerovića, bivšeg košarkaša reprezentacije Hrvatske i mnogih renomiranih evropskih klubova, upravni odbor Košarkaškog saveza Kosova imenovao je 13. avgusta za novog selektora košarkaške reprezentacije Kosova.

Mulaomerović je nakon završetka igračke karijere, kao trener vodio klub Sloboda iz Tuzle (2013-2015), potom Cibonu iz Zagreba (2015-2017), dok je 2016. bio i selektor Bosne i Hercegovine.

Vezani članci

Kvalifikacije za EURO 2020: Svjetski prvak Francus... Sedam utakmica prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u grupama "A", "B" i "H" bit će odigrano večeras: Svjetski prvak Francus...
Kramarić sačuvao Hrvate, Pjontek srušio Austriju... Fudbaleri Hrvatske pobjedom su otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Vicešampioni svijeta dosta su se mučili protiv Azerbejdžana pred svojim n...
Zukanović: Najbitnije je kvalifikacije za EURO 202... Hoće li Kolašinac igrati? Pitanje je za šefa stručnog štaba i doktora, rekao je Dragan Spasić, trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Bosne ...
Đoković: Bio je ovo jedan od “onih” dana Srpski teniser Novak Đoković je ranu eliminaciju na Mastersu u Indijan Velsu objasnio lošim danom, ali i činjenicom da nije u formi u kakvoj bi želio ...