Demokratska fronta ZDK: Skandalozne izjave Sanje Renić moraju biti sankcionisane

70

Kantonalni odbor i Klub zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) reagovao je na uvrede koje je članica Predsjedništva Naše stranke Sanja Renić  uputila predsjedniku DF-a i članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, nazvavši ga “smećem”.

Saopćenje DF-a prenosimo u cijelosti:

– Grube uvrede na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a od strane svih onih koji Bosnu i Hercegovinu vide kao zemlju “etničkih torova” su nešto što smo imali prilike slušati neposredno prije, ali i nakon Općih izbora u Bosni i Hercegovini. Kad grube uvrede i bezočno pljuvanje po članu Predsjedništva ove zemlje dolazi od  članova Predsjedništva stranke koja je formalno u Bh. bloku, a koji bi trebao da se zalaže prvenstveno za ukidanje kršenja ljudskih prava svih građana u ovoj zemlji, onda taj čin postaje još drastičniji primjer koji bez odlaganja zahtjeva odgovornost i sankciju.

Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke, zastupnica NS u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona na svom Facebook profilu, Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, naziva “smećem”. Kantonalni odbor Demokratske fronte ZDK kao i Klub zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona izražavaju duboko žaljenje zbog ovakvog nepromišljenog, nedopustivog i skandaloznog ponašanja kantonalne zastupnice Naše stranke Sanje Renić i ne želeći da prepisku o ovako ozbiljnim situacijama vodimo putem društvenih mreža kroz svoje zvanično saopćenje tražimo od rukovodstva Naše stranke da osude ovaj sramni čin. Kako se u Zeničko-dobojskom kantonu, kao i na nivou stranaka Bh. bloka očekuje korektna saradnja i povjerenje bez kojeg nema snažnog puta ka zajedničkom cilju, očuvanju integriteta ove zemlje svi oni koji svojim djelovanjem narušavaju put povjerenja nemaju šta tražiti u Bh. bloku.

U konačnici, teške uvrede izrečene u javnom prostoru na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine od izabrane zastupnice u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona bez epiloga koji pokreće pitanje odgovornosti sve dalje napore u pravcu korektne saradnje Bh. bloka u ZDK čini upitnim – navodi se u saopćenju.