Detalji hapšenja silovatelja: Već robijao, prije 18 godina vezao djevojčicu za drvo i pokušao da je siluje

44

Mještanin Pojata kod Ćićevca D. T. (47), koji je uhapšen u srijedu zbog sumnje da je silovao ženu (37) iz okoline Ražnja, pre 18 godina oteo je petnaestogodišnju djevojčicu, pokušao da je obljubi, a zatim je od njenih roditelja tražio otkup!

Ova dva slučaja slična su i po mjestu događaja, jer je 2000. godine D. T. tinejdžerku kidnapovao i odveo u šumu koja se nalazi nedaleko od mjesta posljednjeg zločina.

Kako je saopštila kruševačka policija, sumnja se da je D. T. tridesetsedmogodišnjoj ženi ponudio prevoz, a potom je odvezao na livadu i silovao. Navodno, on je neko vrijeme vrebao žrtvu.

– Uz pretnju da će je ubiti, silovao je svoju žrtvu u nekom zaseoku – rekao je izvor blizak istrazi.

– Žena je prijavila slučaj i nakon toga su je pregledali na ginekologiji. Od oboje su uzeti brisevi, a zatim je D. T. uhapšen.

Jeziva otmica zbog koje je D. T. svojevremeno i robijao dogodila se prije 18 godina. Nestanak djevojčice iz Paraćina tada je prijavila očajna porodica. Pripadnici MUP iz ovog grada u pomoć su pozvali operativce iz Kruševca, koji su odlično poznavali teren Kruševac – Ćićevac – Pojate – Paraćin. Pretpostavljalo se da je tinejdžerka kidnapovana u blizini tadašnje etno-folkoteke, odakle je odvedena u obližnju šumu. Tu ju je D. T. vezao za drvo.

– Osumnjičeni je znao da je porodica imućna, bili su uspješni privatnici, pa je tražio otkup i to više od 100.000 tadašnjih njemačkih maraka – iznosi nezvanično izvor “Novosti”.

– Sve je trajalo dva dana i dvije noći. Djevojčicu je pipkao, neprilično dodirivao, ali nije uspio da je siluje. Bila je tako vezana za drvo, izmučena i preplašena kada su je policajci našli.Ispostavilo se da je osumnjičeni D. T. napuštao šumu kada je telefonirao. Slučaj je rasvjetljen uz pomoć dobrog terenskog rada, jer u to vrijeme nije bilo naprednih i brzih lociranja. Policajci su mu stavili lisice dok je bio u govornici, a sve to je sa terase posmatrala supruga osumnjičenog D. T.

– Djevojčica je bila preplašena i izmučena kada je pronađena. Van sebe je bila i porodica devojčice – navodi izvor “Novosti”. – Pripadnik MUP iz Kruševca nosio je dijete na rukama i predao je ocu u naručje.

Poslije hapšenja D. T. je saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, a rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kruševcu određen mu je pritvor – rekao je javni tužilac dr Bratislav Petrović.

D. T. je posle otmice djevojčice završio u zatvoru, ali je nakon nekoliko godina ponovo bio na slobodi. Završavao je iza rešetaka i uslijed razbojništava, kao i još jednog silovanja u pokušaju. Sa robije je izašao prije nekoliko godina i vratio se u selo kod Ćićevca.

Vezani članci

Stana Božović: Regionalnom saradnjom u oblasti rav... Ne bih mogla reći da je položaj žena u zakonodavnim tijelima u Srbiji na nezadovoljavajućem nivou, istakla je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) Stana...
Crna Gora: Od danas prijave za dobrovoljno služenj... Ministarstvo odbrane Crne Gore objavilo je danas oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka. Služenje vojnog roka uvodi se 13 godina nakon što je Vojsk...
Ni Dačić ne zna imena država, a i djeca ga pitaju ... Očekuje se da će u narednom periodu pet država povući priznanje Kosova, pišu srbijanski mediji Prva od tih zemalja je Palau, čiji je predsjednik u po...
Tači: EU i SAD podržavaju razmjenu teritorija sa S... Predsjednik Kosova Hašim Tači vidi planove o razmjeni teritorija sa Srbijom kao najbolji način za napredak u pristupanju EU i NATO, piše Danas. ...