Detalji stravične nesreće: Poginule pedagogica, nastavnica i bivša direktorica OŠ “Kovačići”

2319
Foto: Faktor

U tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se poslijepodne dogodila u mjestu Bulozi, na istočnom ulazu u Sarajevo, prema posljednjim informacijama, poginule su tri osobe, a sumnja se da je u automobilu bila i četvrta za čijim tijelom se traga.

Kako smo se uvjerili na mjestu događaja, automobil je sletio niz provaliju duboku 100 do 200 metara i završio u rijeci Miljacki.

Policajci Policijske uprave Istočno Sarajevo i vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo pokušavaju doći do tijela tri žene, koja su uočena u rijeci. Automobil u kojem su se stradale nalazile se zbog nabujale Miljacke ne vidi u vodi, te se još ne zna o kojem vozilu se radi.

Spasilačke ekipe, policija i vatrogasci pretražuju korito Miljacke nizvodno, kako bi pronašli tijelo četvrte osobe za koju se vjeruje da je bila u automobilu. Jedan od punktova postavljen je i na Bentbaši.

Kako nam je potvrdila Vesna Stokanović, glasnogovornica PU Istočno Sarajevo, nesreća je policiji prijavljena nešto iza 13 sati, te su policajci odmah upućeni na teren.

– Trenutno ne raspolažemo informacijama koliko tačno osoba se nalazilo u vozilo niti koliko ih je stradalo. Zasad su uočena dva tijela i do njih se pokušava doći. Spasilačke ekipe se spuštaju u korito i kasnije ćemo imati više informacija – kazala je Stokanović.

U saobraćajnoj nesreći kod Buloga pogimule su tri uposlenice Osnovne škole “Kovačići” iz Sarajeva.

Ovu informaciju potvrdila nam je Nihada Čolić, direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo, na osnovu podataka koje je dobila od  direktorice OŠ “Kovačići” Nađe Pejak.

– Direktorica ima zvaničnu informaciju da su stradale tri koleginice, Lejla Sadiković, profesorica razredne nastave, Merima Balkić, pedagogica i Almina Ćorović, bivša direktorica škole. Sa njima je prema Palama otišla i higijeničarka Mina Kadrić, ali  još nemamo informaciju šta se sa njom dogodilo – kaže Čolić, te dodaje da su nesretne žene bile na sahrani bivše koleginice na Palama, objavio je Faktor.