Deveti dan roditelji i prijatelji na Trgu Krajine: Nećemo odustati dok ne saznamo istinu o Davidu

85

Insistiranje na detaljima smrti Davida Dragičevića i dalje traje. Ministar MUP-a RS Dragan Lukač je očigledno krenuo slijedom izjava direktora Policije, pa i on svu odgovornost prebacuje na Okružno tužilaštvo, javlja BN.

„Istraga još traje. Mi i danas imamo aktivnosti po tom pitanju. Određena lica se još proveravaju, saslušavaju, poligrafišu. Izvještaj je otišao u Tužilaštvo“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Dok čeka konačne detalje Tužilaštva o istrazi, ministar unutrašnjih poslova poručuje da je Policija uradila sve što je u njihovoj moći.

„Policija je uradila sve sa profesionalne strane, sve što je bilo naloženo od Tužilaštva i sve ono što smo mogli da uradimo. Mislim da smo pokrili sve segmente tog događaja.”

Roditelji i prijatelji Davida Dragičevića, međutim, ne odustaju od okupljanja na banjalučkom Trgu Krajine. I večeras su zatražili da im institucije dostave sve informacije o smrti njihovog prijatelja, brata i sina.

Kažu da neće odustati dok se ne objave sve informacije o smrti mladića, što je jedan od nekoliko desetina nerazjašnjenih slučajeva u Republici Srpskoj.Ono što se dogodilo Davidu mora biti razriješeno, jer se to može dogoditi bilo kome, poručeno je sa skupa „Pravda za Davida“.

Vezani članci

Nastavak procesa u Banja Luci: Sejfudin Tokić pono... U Osnovnom sudu u Banja Luci sutra će sa početkom u 13 sati biti nastavljen dugogodišnji sudski proces protiv Sejfudina Tokića i Adnana Bajrića zbog i...
Dok je na skupu u Banja Luci 10.000 ljudi tražilo ... Piše: Nebojša VUKANOVIĆ Dnevnik Tajkunske televizije, kako bi se trebao zvati ATV nakon što ga je kupio Slobodan Stanković za službu Režimu, počeo je...
VIDEO Masovno okupljanje u Banja Luci: Znamo šta s... Večeras je u Banja Luci počelo masovno okupljanje "Pravda za Davida - STOP nekažnjenim ubistvima u Banja Luci", u znak podrške roditeljima Davida Drag...
Davor Dragičević otkrio imena ubica sina: Moje dij... "Želimo istinu i pravdu, ko god stoji iza ubistava mora da odgovara", istakli su roditelji stradalih Davida Dragičevića i Nikole Đurovića u emisiji "I...