Deveti dan roditelji i prijatelji na Trgu Krajine: Nećemo odustati dok ne saznamo istinu o Davidu

123

Insistiranje na detaljima smrti Davida Dragičevića i dalje traje. Ministar MUP-a RS Dragan Lukač je očigledno krenuo slijedom izjava direktora Policije, pa i on svu odgovornost prebacuje na Okružno tužilaštvo, javlja BN.

„Istraga još traje. Mi i danas imamo aktivnosti po tom pitanju. Određena lica se još proveravaju, saslušavaju, poligrafišu. Izvještaj je otišao u Tužilaštvo“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Dok čeka konačne detalje Tužilaštva o istrazi, ministar unutrašnjih poslova poručuje da je Policija uradila sve što je u njihovoj moći.

„Policija je uradila sve sa profesionalne strane, sve što je bilo naloženo od Tužilaštva i sve ono što smo mogli da uradimo. Mislim da smo pokrili sve segmente tog događaja.”

Roditelji i prijatelji Davida Dragičevića, međutim, ne odustaju od okupljanja na banjalučkom Trgu Krajine. I večeras su zatražili da im institucije dostave sve informacije o smrti njihovog prijatelja, brata i sina.

Kažu da neće odustati dok se ne objave sve informacije o smrti mladića, što je jedan od nekoliko desetina nerazjašnjenih slučajeva u Republici Srpskoj.Ono što se dogodilo Davidu mora biti razriješeno, jer se to može dogoditi bilo kome, poručeno je sa skupa „Pravda za Davida“.

Vezani članci

Generalni konzulat u Banja Luci: Za 13 godina 50.0... Interes građana Republike Srpske za državljanstvo Srbije ne pada, a od otvaranja Generalnog konzulata u Banjaluci 2005. godine do današnjeg dana, prek...
Komarica: Iskorjenjivanje Hrvata u RS se ozakonilo... U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci jučer je započelo 73. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjed...
Klub novinara Banja Luka: Dodik svojim izjavama ug... Klub novinara Banja Luka oštro osuđuje i smatra nedopustivom i neprimjerenom izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u kojoj je označio S...
Vratite se 8. oktobra: Mladi SDS-a dijelili povrat... Mladi SDS-a jutros su ispred Konzulata Slovenije dijelili "povratne karte" onima koji čekaju red da odu. Karte bez destinacije, broja sjedišta i imena...