Dilere u Sarajevu nije zaustavio ni koronavirus: Pronađeno tri kg spida

37

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) jučer su na području Kantona Sarajevo uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

– Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e pretresli su stambeni objekat, pokretne stvari i lica na području Kantona Sarajevo i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko tri kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, jednu automatsku pušku, određenu količinu municije i jedan mobilini telefon – saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni su predati Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

– Za osumnjičene je određeno 24-satno zadržavanje. Nakon štoih ispita u tom roku, postupajuća tužiteljica će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu pritvora – kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Faktor