Direktorica TVSA Edina Fazlagić: Auto mi je zapalio bivši uposlenik nakon izjava Amela Mekića u “Avazu”

1291
Foto: Faktor

Edina Fazlagić, direktorica TVSA danas je na konferenciji za medije koja je upriličena u prostorijama ove televizije kazala kako je njen automobil koji je noćas izgorio u požaru na Alipašinom Polju, zapalio bivsi uposlenik TVSA nakon teksta koji je jučer izašao u Dnevnom avazu o kršenju moratorija o zapošljavanju u TVSA.

– U tom tekstu sam optužena na površan, paušalan i zlonamjeran način da sam prekršila moratorij na zapošljavanje Vlade KS i bez konkursa primila 14 ljudi, te zaposlila stranački kadar, što apsolutno nije tačno. Tako je nakon izjava zastupnika Amela Mekića i tog članka zapaljeno moje porodično vozilo – kazala je ona.

Ustvrdila je da je osumnjičeni za paljevinu bivši radnik TVSA kojem je 30. juna prošle godine po sili zakona prestao radni odnos, ugovor na određeno vrijeme.

– Smatram da je jučerašnji tekst bio okidač ga ovakav čin, a da je osumnjičeni bivši radnik utvrdila je policija. On je u prethodnom periodu i bio u kontaktu sa zastupnikom Mekićem, koji je govorio na ovu temu – kazala je Fazlagić.

Istakla je da navodi o kršenju moratorija nisu tačni, te da je svih 14 radnika koji se spominju dugi niz godina uposleno po raznim ugovornim osnovamau TVSA, te da se radi o rješavanju njihivog statusa.

– Svi su oni bili tu po mom dolasku, niko novi nije doveden i ne postoje fiktivni ugovori. Nema ni korupcije niti stranačkih zapošljavanja, niko od uposlenih nije kadar SDA. To je vrlo lako provjeriti. Ovim činom je ugrožena moja sigurnost i sigurnost moje porodice. Smatram da bi svi javni zvaničnici morali snositi odgovornost za riječi iznesene u javnom prostoru – kazala je Fazlagić.

Direktorica TVSA je istakla i da će se ona o navodima Dnevnog avaza svakako i pismeno očitovati tužbom.