Divović tužio Konakovića zbog klevete: Nanio je štetu meni, mojoj porodici i firmi

328

Član Povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo Alen Divović podnio je Općinskom sudu u Sarajevu tužbu protiv Elmedina Konakovića, predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, zbog klevete, uvrede časti imena i porodične firme.

Radi se o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 70.000 KM  firmi HISE A&A Pj. Hisetours. Konaković je na svom FB profilu početkom ovog mjeseca, objavio niz dokumenata o tome da je Turistička zajednica KS u proteklom periodu dodijelila bespovratna sredstva, kako je naveo, firmi brata Alena Divovića.

“Firma u vlasništvu mog brata se uredno prijavila na javni poziv sufinansiranja projekata od značaja za KS. Prijavljeno je s projektom na kojem se radilo duže od dvije godine i aplicirano je na ovaj poziv. Kao pravna osoba ispunjavali smo sve uslove. Na oficijelnoj stranici Turističke zajednice KS postoje i rezultati tog javnog poziva, kao i imena aplikanata kojima su ta sredstva dodijeljena. Na tom spisku, ime HISE A&A ne postoji. Zašto? Zato što je ugovor sporazumno raskinut. No, kao što uvijek ofanzivno nastupa, kada mu je defanziva slabija strana, predsjedavajući Skupštine KS je i ovog puta prekoračio svoje ovlasti i uz pomoć nekadašnjeg, zakonski smijenjenog predsjednika TZ Nermina Muzura, došao u posjed dokumenata koji ne bi trebali biti predmet društvenih mreža, ali ni napustiti službene prostorije TZ”,kazao je za Klix prije 20-ak dana Alen Divović.

(Index.ba)