Dječak povrijeđen u eksploziji bombe u Čelincu

59

Maloljetni D.S. (14) “prošetao” je selom Barakovcem kod Čelinca sa 11 kašikara u ruksaku, nakon čega je teško je povrijeđen u eksploziji bombe.

Kako piše “EuroBlic”, dječak je zadobio teške povrede ruke i nije životno ugrožen, ali je zadržan na liječenju. Izvor lista navodi da je u policiju u srijedu oko 19 časova stigla anonimna prijava da maloljetnik šeta po selu Barakovac noseći u torbi čak 11 ručnih bombi.

“Policajci iz Čelinca su ovu nevjerovatnu informaciju veoma ozbiljno shvatili i odmah je upućena patrola na teren. Dolaskom u Barakovac, a mještani su policiji potvrdili da maloljetnik šeta sa bombama M-72 i M-75 u torbi”, kaže sagovornik lista.

Tokom istrage policajci su došli do saznanja da je torbu sa sedam bombi maloljetnik ostavio u dvorištu jedne kuće u tom mjestu i da je otišao u pravcu šume.

“Po informacijama koje su dobili na licu mjesta, policajci su zaključili da on planira da baci bombe u šumi, pa su odmah krenuli u potragu za njim kako bi ga spriječili da to uradi”, pojašnjava izvor “EuroBlica”.

Policajci su nakon kraće potrage uspjeli da pronađu povrijeđenog D.S, a na licu mjesta utvrdili su da je sa jedne bombe odvrnuo inicijalnu kapsulu zajedno sa kašikom i odvojio od bombe.

“Tu odvrnutu kapsulu je aktivirao i ona mu je eksplodirala u ruci. Tom prilikom je zadobio teške povrede i vozilom Službe hitne pomoći Čelinac prevezen je u UKC Banjaluka”, kaže izvor lista. Iz bolnice kažu da je dječak zbrinut i trenutno je stabilnog stanja.

Policija je već počela istragu o tome kako je D.S. došao u posjed bombi. Povrijeđeni maloljetnik tvrdi da ih je našao, ali nije precizirao gdje.

Vezani članci

Federalno tužilaštvo predložilo ukidanje prvostepe... Federalno tužilaštvo FBiH predložilo je Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda Sanjinu Sefiću i drugima te predmet vrati na ponovno suđenj...
Sarajevo: U akciji “Hors” uhapšen 36-g... Jedan muškarac uhapšen je u srijedu u Sarajevu u akciji kodnog naziva Hors, potvrđeno je iz MUP-a KS. Kako navode iz policije, srijedu u 13 sati, pro...
Tužilaštvo TK: Uhapšeni načelnik Operativnog centr... Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i Federalne uprave policije obavljaju pretrese na više lokacija u Tuzli i Kalesiji, u stambenim objektima, MUP-u T...
Tijelo ubice Gačića sinoć izvučeno iz šume, danas ... Sinoć, nešto iza 22 sata tijelo višestrukog ubice Edina Gačića izvučeno je iz šume, odnosno sa mjesta na kojem je likvidiran jučer u poslijepodnevnim ...