Dječiji sajam u Sarajevu: Smijeh, recitacije, ples i klizanje mališana

83
Foto: AA

Smijeh, pjevanje i dobro raspoloženje mališana i roditelja i danas je prisutno u sarajevskoj Skenderiji gdje se održava 5. Dječiji sajam, javlja Anadolu Agency (AA).

Sajam je svečano otvoren juče, a traje do sutra. I danas je sajam nastavljen muzičkim tačkama mališana do deset godina, recitacijama, plesom i muzičkim teatrom. Na štandovima djeca imaju priliku kupiti i probati slatkiše i kupiti igračke.

Direktorica ove manifestacije Maja Kojundžić podsjetila je da je u toku peti Dječiji sajam u Sarajevu.

“Moram priznati da su naši izlagači ali i posjetioci rekli da je ovo do sada najljepši sajam koji smo napravili. Potrudili smo se da našim partnerima i sponzorima i ove godine napravimo prekrasnu priču. Ono što je novost ove godine jeste klizalište”, izjavila je Kojundžić.

Prema njenim riječima, sezona klizanja je otvorena u petak i djeca mogu besplatno klizati s maskotama, tačnije likovima iz crtanih filmova koji ih vesele.

“Dijelimo 1.000 slikovnica. Uglavnom, veselimo se i zabavljamo kao i svake godine. Nakon pet godina, možemo definitivno reći da je ovo tradicionalni dječiji sajam u Sarajevu. Moram priznati da nema ovakvih sadržaja za djecu, ovog uzrasta. To su bebe i djeca do deset godina starosti. Mislim da je Dječiji sajam u Sarajevu definitivno najveći dječiji sajam u BiH, ako trenutno možda nije i jedini kao takav koji se održava. Jedan je od najvećih u regiji”, dodala je Kojundžić.

Jedan od izlagača sa slatkišima za djecu je i Hamid Kurjaković iz jedne firme iz Čitluka.

“Unazad četiri godine, svaki put smo na sajmu. Družimo se sa djecom, prezentiramo nove proizvode, okuse. Maskote su tu da zabave naše mališane. Učesnici i djeca koji dođu na naš štand mogu dobiti gratis i degustirati neke proizvode”, izjavio je Kurjaković.

Vezani članci

POZOVITE 17006 Taši nedostaje još 24.000 KM da ... Za malu Tamaru do ovog momenta prikupili smo oko 30.000 KM, a potrebno je oko 54.000 KM. Broj 17006 aktivan je za malu Tašu do kraja mjeseca pa ćemo z...
Efendić i Imamović o jačanju uloge lokalne samoupr... Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je posjetio Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje se sastao sa načelnikom Semirom Efendićem. Tom prilikom razgova...
Nevidljivi federalni ministar zdravstva: Vjekoslav... Znate li ko je Vjekoslav Mandić? To je Federalni ministar zdravstva kojeg u 4 godine mandata gotovo da nije bilo u javnosti. Uprkos činjenici da je Ur...
Robert Prosinečki: Ognjena Vranješa neću više pozi... Ognjena Vranješa neću više pozivati u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, rekao je u ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) Robert Prosinečki, ...