Djevojčici Iman Kutlovac hitno potrebna pomoć za liječenje tumora

33

Humanitarna organizacija ”Pomozi.ba” uputila je apel za pomoć djevojčici Iman Kutlovac potrebnu za liječenje tumora, javlja Anadolu Agency (AA).

Iman Kutlovac četverogodišnja je djevojčica kojoj je uslijed operacije tumora bilo neophodno ukloniti oko 80 posto od oba bubrega.

Za djevojčicu je aktiviran humanitarni broj 17006, a pozivom na broj koji je jedinstven za sve operatere, doniraju se 2 KM, saopćeno je iz organizacije ”Pomozi.ba“.

Iman je rođena 16. augusta 2014. godine u Sarajevu, a u u decembru 2017. godine, dijagnosticiran joj je tumor Wilms na oba bubrega sa metastazama na crijevima i plućima.

Krajem oktobra urađena joj je operacija tokom koje su gotovo u potpunosti uklonjena oba bubrega. Tačnije, ostalo je oko 20 posto od oba bubrega.

Iako porodica nije imala novac, bolnica Medical Park u Istanbulu uradila je operaciju uz garanciju “Pomozi.ba” organizacije da će sredstva biti skupljena.

Nakon deset dana intenzivne njege preostali dijelovi njenih bubrega rade samostalno i nema potrebu za dijalizama. Sada je u planu da se liječi tumor, koji je zahvatio pluća, radio i kemoterapijama, a moguća je i operacija.

Troškovi dosadašnjeg liječenja kao i planirani troškovi nastavka liječenja iznose oko 60.000 eura.

Pored poziva na 17006 zainteresirani mogu pomoći i putem PayPala, kampanje na Gofundme, kao i uplatom na domaći i ino račun, te uplatom na račun “Pomozi.ba“ organizacije u Austriji.

Vezani članci

POZOVITE 17006 Taši nedostaje još 24.000 KM da ... Za malu Tamaru do ovog momenta prikupili smo oko 30.000 KM, a potrebno je oko 54.000 KM. Broj 17006 aktivan je za malu Tašu do kraja mjeseca pa ćemo z...
Efendić i Imamović o jačanju uloge lokalne samoupr... Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je posjetio Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje se sastao sa načelnikom Semirom Efendićem. Tom prilikom razgova...
Nevidljivi federalni ministar zdravstva: Vjekoslav... Znate li ko je Vjekoslav Mandić? To je Federalni ministar zdravstva kojeg u 4 godine mandata gotovo da nije bilo u javnosti. Uprkos činjenici da je Ur...
Robert Prosinečki: Ognjena Vranješa neću više pozi... Ognjena Vranješa neću više pozivati u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, rekao je u ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) Robert Prosinečki, ...