Djevojčici Iman Kutlovac hitno potrebna pomoć za liječenje tumora

19

Humanitarna organizacija ”Pomozi.ba” uputila je apel za pomoć djevojčici Iman Kutlovac potrebnu za liječenje tumora, javlja Anadolu Agency (AA).

Iman Kutlovac četverogodišnja je djevojčica kojoj je uslijed operacije tumora bilo neophodno ukloniti oko 80 posto od oba bubrega.

Za djevojčicu je aktiviran humanitarni broj 17006, a pozivom na broj koji je jedinstven za sve operatere, doniraju se 2 KM, saopćeno je iz organizacije ”Pomozi.ba“.

Iman je rođena 16. augusta 2014. godine u Sarajevu, a u u decembru 2017. godine, dijagnosticiran joj je tumor Wilms na oba bubrega sa metastazama na crijevima i plućima.

Krajem oktobra urađena joj je operacija tokom koje su gotovo u potpunosti uklonjena oba bubrega. Tačnije, ostalo je oko 20 posto od oba bubrega.

Iako porodica nije imala novac, bolnica Medical Park u Istanbulu uradila je operaciju uz garanciju “Pomozi.ba” organizacije da će sredstva biti skupljena.

Nakon deset dana intenzivne njege preostali dijelovi njenih bubrega rade samostalno i nema potrebu za dijalizama. Sada je u planu da se liječi tumor, koji je zahvatio pluća, radio i kemoterapijama, a moguća je i operacija.

Troškovi dosadašnjeg liječenja kao i planirani troškovi nastavka liječenja iznose oko 60.000 eura.

Pored poziva na 17006 zainteresirani mogu pomoći i putem PayPala, kampanje na Gofundme, kao i uplatom na domaći i ino račun, te uplatom na račun “Pomozi.ba“ organizacije u Austriji.

Vezani članci

FETO namjeravao kupiti britanski list ”The Indepen... Teroristička organizacija Fetullahci (FETO) pokušala je kupiti jedan od najistaknutijih britanskih medija ”The Independent”, razaznaje se iz poruka up...
Amer Đulić, maloljetni zatočenik 4 logora tzv. Her... „Zovem se Amer Đulić. Rođen sam 27.12.1975. u Stocu...“ Tako svoju knjigu „Bili smo samo brojke“ počinje naš sagovornik, koji će svoju knjigu, potresn...
Pogledajte prijedlog: Šantić i Arnautović predloži... Tačka o popuni Doma naroda Parlamenta FBiH danas nije uvrštena na dnevni red sjednice Centralne izborne komisije. Tačku su predložili članovi CIK-a, S...
Nakon nekoliko ispada: Ognjen Vranješ nije doputov... Ognjen Vranješ, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, sa saigračima iz Anderlechta nije doputovao u Zagreb na večerašnju utakmicu protiv Dina...