Dodik: 25. novembar nije praznik BiH, Džaferović i Komšić organizovali privatnu zabavu

28
Foto: Index.ba

Iz kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika saopšteno je da “Prijem koji su večeras u Sarajevu organizovali članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić povodom Dana državnosti BiH predstavlja njihovu privatnu zabavu o trošku budžeta jer 25. novembar nije praznik BiH.”

Napomenuli su da ne postoji odluka Predsjedništva BiH o održavanju takvog prijema, pa je, stoga, večerašnji događaj samo privatna zabava Džaferovića, Komšića i ambasadora koji su prisustvovali.

“25. novembar nije praznik BiH, nema odluke o održavanju prijema, niti je o tome raspravljano na Predsjedništvu BiH, tako da je ovaj prijem privatna zabava Džaferovića i Komšića o trošku budžeta BiH”, dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, sinoć je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine održan svečani prijem povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Brojne goste u svečanom salonu dočekali su članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Svečanosti prisustvuju brojni gosti iz političkog, javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine, predstavnici diplomatskog kora i brojni gosti.