Dragan Čović naš uspravan hod smatra prijetnjom

40

Građanski savez želi još jednom, po ko zna koji put, ukazati na implicitne prijetnje nasiljem koje dolaze iz tabora političke partije sljednice udruženog zločinačkog poduhvata i usta njenog lidera, Dragana Čovića.

Čovićeva izjava kako će korištenje prava građanske većine da bira u skladu sa postojećim Ustavom dovesti do krize još je jedna u nizu prijetnji koje ukazuju na postojanje jasnog plana da se zemlja nakon izbora gurne u proces disolucije. Čovićeva prijetnja da će korištenje izbornog prava dovesti do „krize“ i obustaviti tobožnje projekte je ništa drugo nego nastavak onoga što je radio u ratu, dok je kao šef mostarskog „Sokola“ naručivao zatočenike za prisilni rad kao robu.

Jedan od projekata koji Čović ima na umu – i zdušno ga podržava – je i tzv. Pelješki most, koji zapravo nije most, nego zid čija je jedina svrha da bude prvi u nizu zidova koje on uz podršku Hrvatske planira podići oko građanske većine u Bosni i Hercegovini.

Čoviću građani BiH nisu problem kao takvi: njegov problem je naš uspravan hod. Njemu i HDZ-u smo prihvatljivi jedino na koljenima i u klečećem položaju.

I to je izbor koji je pred nama na izborima koji predstoje: uz sve druge probleme kojima je naša zemlja opterećena, ponovo smo pred egzistencijalnim izborom i glasajući moramo odgovoriti na pitanje da li želimo uspravno hodati ili klečati pred raznim čovićima ove zemlje. Činjenica da Čović i HDZ naš uspravan hod smatraju prijetnjom, ne treba i ne smije da nas obavezuje.

Mi u Građanskom savezu smo već godinama mete napada, u pravilu podlih i bezočnih, ne samo HDZ-a, nego i njihovih sarajevskih telala i znamo samo jedno: ustupci političarima kao što je Čović i ideologijama kao što je ideologija udruženog zločinačkog poduhvata nikad ne daju rezultate, nego samo i isključivo pothranjuju njihove apetite.

Vjerujemo da u BiH još uvijek ima dovoljno ljudi koji žele da žive u slobodi i koji nisu spremni da slobodu mijenjaju za nepostojeći rahatluk. Jer, ko slobodu mijenja za rahatluk, nije zaslužio ni slobodu, ni rahatluk.

Vezani članci

ODGOVOR SDA Novi Grad: I da se izbori ponove, SDP ... U povodu zahtjeva Socijaldemokratske partije BiH da se u općini Novi Grad Sarajevo ponove izbori zbog navodnih neregularnosti u izbornom procesu, ogla...
CIK objavio: Novi rezultati za Predsjedništvo BiH Centralna izborna komisija ažurirala je podatke o glasovima na opštim izborima održanim 7. oktobra, a odnose se na glasove dospjele poštom i glasove p...
Kako se glasalo u “najstarijoj” i R... Prema obavljenom popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini, općina u kojoj živi najstarije stanovništvo u BiH je Bosansko Grahovo, gdje je prosjek god...
Obrađena sva biračka mjesta: Sedam stranaka u Skup... U Tuzlanskom kantonu obrađena su sva biračka mjesta - 655 (100,00 posto). Prema tim preliminarnim rezultatima koje je jutros objavila Centralna izbor...