Dramatična potjera u Mostaru: Jurili razbojnike, pronašli samo BMW

13

U svega nekoliko trenutaka, trojica razbojnika u nedjelju naveče opljačkala su dvije benzinske pumpe “Petrol” u mostarskom naselju Željuša, a uslijedila je policijska potjera za banditima, tokom koje je pronađen samo napušteni BMW koji su koristili.

Policijskoj stanici Mostar Sjever prvo je, oko 21.30, prijavljeno da je opljačkan radnik pumpe “Petrol” te su na lice mjesta odmah izašli policajci i utvrdili da su u razbojništvu učestvovala tri maskirana lopova, koja su uz prijetnju pištoljem ukrala novac.

Međutim, gotovo istovremeno policiji je prijavljeno da je opljačkana i radnica pumpe “Petrol” koja se nalazi preko puta pumpe broj 4857.

Posumnjali su policajci da je i tu pumpu opljačkala ista grupa, te saznali da su razbojnici BMW-om pobjegli prema sjeveru, odnosno prema Konjicu.

– Odmah su o svemu upoznate policijske patrole na terenu, koje su vrlo brzo primijetile to vozilo i uključile se u potjeru za njim. U saradnji s pripadnicima PU Konjic, pripadnici PU Mostar su to vozilo oko 22.25 pronašli napušteno na lokalitetu Glodnice, opština Jablanica, rekli su iz policije.

Vozilo je, radi vještačenja, prebačeno u krug PU Mostar. Nezvanično, na BMW-u su strane registarske oznake, a pronađeno je na obali Jablaničkog jezera.

Policija, kako je danas saopšteno, nastavlja potragu za pljačkašima. Navodno su iz prve pumpe ukrali oko 2.000 maraka, dok iznos koji je odnesen iz druge još nije utvrđen, navedeno je na stranici Crne Hronike.

Vezani članci

U Drezdenu dva Bosanca “pala” sa 17 gr... U Drezdenu su privedena dva lica sa bh. pasošem zbog posjedovanja droge. Pretragom kola, koja su stajala u zabrani parkiranja pronađeno i 17 granata. ...
Akcija FUP: 56-godišnji H.M. uhapšen zbog reketira... Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice, zap...
Velika akcija MUP-a RS, uhapšeno šest osoba Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Po...
Sarajevo: Nastavlja se istraga o padu djevojke s 1... Sinoć je do kasno u noć trajao uviđaj u sarajevskom naselju Stup nakon što je pronađeno tijelo 22-godišnje djevojke M. I., koja je, pod još nerazjašnj...