6 C
Sarajevo
Srijeda, 28. Oktobra 2020
Naslovnica BiH Drskost Čovićevog zastupnika: Treba zaustaviti rad Vlade FBiH i Vijeća ministara, ali...

Drskost Čovićevog zastupnika: Treba zaustaviti rad Vlade FBiH i Vijeća ministara, ali da mi i dalje primamo plaće

66

Zastupnik HDZ-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović komentirajući neuspješne pregovore lidera HDZBiH i SDA Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića u vezi izmjena Izbornog zakona, kazao je kako “ih varaju od 1990. godine, da ih prave budalama, te da su u opasnosti da izgube Dom naroda”.

Na pitanje da li neko treba popustiti kako bi se postigao dogovor, Lovrinović je rekao da ne treba, već da se treba dogovoriti.

– Varaju nas od 1990. I sada kada bi formirali Vladu FBiH ništa ne bi napravili. Treba se prekinuti i rad ove tehničke Vlade FBiH, zaustaviti rad Vijeća ministara i sve dok se ne donesu izmjene Izbornog zakona. Nas neko pravi budalama. Evo čemu se radi – svaki dan Izetbegović izjavljuje i drugi njegovi ljudi čemu ovo vodi, uzimanju Doma naroda. Iz koncepta rušimo državu. Ako ćemo je tako nastaviti graditi ona nikud neće stići. Mi se to nismo dogovorili – rekao je Lovrinović u Danu uživo N1 televizije.

Na pitanje ako svi zaustave rad dok se ne usvoje izmjene Izbornog zakona da li je uredu da prekinu primati plaću, odgovorio je:

– Nije, zato što ja radim svoj posao – kazao je Lovrinović.