17.5 C
Sarajevo
Subota, 04. Jula 2020
Naslovnica BiH Državljani BiH doputovali iz Rusije

Državljani BiH doputovali iz Rusije

14

Na Aerodrom Banja Luka večeras je sletio avion Air Serbia kojim je iz Rusije doputovala 72 državljana Bosne i Hercegovine.

Tim za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ambasade BiH u Moskvi pružili su pomoć i asistenciju u organizaciji repatrijacijskog leta kojim su se danas poslijepodne iz Ruske Federacije u Bosnu i Hercegovinu vratile 72 osobe, uglavnom bosanskohercegovački studenti u Ruskoj Federaciji i članovi njihovih porodica. Naši državljani koji su avionom iz Moskve sletjeli na banjalučki aerodrom nastavili su dalje putovanje do svojih mjesta boravka.

Na molbu Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu upućenu Ministarstvu vanjskih poslova BiH, istim letom danas je organiziran i povratak iz Bosne i Hercegovine u Rusku Federaciju jednog broja državljana Ruske Federacije.

Repatrijacijski let na relaciji Banja Luka – Moskva i u povratku Moskva – Banja Luka – Beograd organizirala je entitetska Vlada Republike Srpske, navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.