Državljanin Turske pokušao prijeći granicu s krivotvorenim pasošem

65
Foto: GPBiH

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo juče su kontrolom pasoša državljanina Republike Turske C.A. (1980.) otkrili su krivotvorenu putnu ispravu i ličnu kartu Bugarske kojom je pokušao ući u Bosnu i Hercegovinu.

Pregledom stvari nađen je originalni pasoš C.A., koji je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave“, C.A. lišen je slobode i bit će predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje. Krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti.

Četiri osobe lišene slobode

Službenici JGP Orašje danas su državljanina Savezne Republike Njemačke V.M. (1981.) predali su službenicima Policijske stanice Orašje nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Posavskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „laka tjelesna ozljeda“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje.

Dan ranije službenici ove jedinice na izlasku iz BiH na MGP Orašje lišili su slobode D.M. (1964.) jer ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Državljanin BiH predat je službenicima PS Orašje.

Na MGP Gradiška pri izlasku iz BiH lišen je slobode D.V. (1988.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela „tjelesna povreda“.

Službenici JGP Gradiška državljanina BiH i Republike Hrvatske danas su predali službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Kelna službenici JGP Aerodrom Sarajevo juče su lišili slobode V.O. (1998.) jer ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „oduzimanje tuđe pokretnine“. Bh. državljanin predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Vezani članci

Policajci MUP-a RS-a i Brčko distrikta pridružuju ... Direktor Granične policije BiH, Zoran Galić, zamjenik direktora, Fahrudin Halač i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije, Slobodan Krstić dana...
Tokom vikenda od ilegalnog ulaska u BiH odvraćeno ... Policijski službenici na granici BiH prethodna dva dana poduzeli su mjere prema 177 državljana visokog migracijskog rizika, od čega je 155 osoba odvra...
Na graničnim prijelazima uhapšene četiri osobe Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla juče su lišili slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Na letu iz Kelna lišena je slobo...
Granična policija: Spriječeno krijumčarenje muzičk... Službenici Jedinice granične policije Zvornik 2. maja spriječili su krijumčarenje muzičke opreme iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Robu su bh...